MENIU

O înotătoare de 16 ani, numită "Sportivul anului 2016" în Canada

Campioană olimpică la Jocurile de la Rio, Penny Oleksiak,  a fost numită "Sportivul anului 2016" în Canada, intrând în posesia trofeului "Lou Marsh".

La doar 16 ani, Oleksiak a devenit al 74-lea și, totodată, cel mai tânăr sportiv care primește această distincție, după ce a produs senzație la Olimpiada braziliană, unde a cucerit patru medalii, între care una de aur 100 m liber. Ea a obținut, totodată, argintul la 100 m fluture și bronzul în două probe de ștafetă, anunţă Agepres.

Penny Oleksiak a reușit să se impună în cursa pentru prestigiosul trofeu în fața unor sportivi precum hocheistul Sidney Crosby, jucătorul campioanei NHL Pittsburgh Penguins, sprinterul Andre De Grasse sau jucătoarea de golf Brooke Henderson.

Câștigătorul "Lou Marsh Trophy", premiu care poartă numele unui fost ziarist sportiv de la publicația Toronto Star, este atribuit în urma votului unui juriu compus din jurnaliști canadieni.

Printre câștigătorii trofeului s-au numărat, de-al lungul anilor, sportivi precum Wayne Gretzky, unul dintre cei mai buni hocheiști din toate timpurile, fostul campion mondial de Formula 1 Jacques Villeneuve, baschetbalistul Steve Nash sau fostul atlet Ben Johnson.