MENIU

Nou scandal legat de FIFA. Prințul Ali îl atacă pe Platini

Michel Platini nu este potrivit pentru a fi președintele FIFA, fiindcă "este nevoie de chipuri noi, iar el face parte din acest sistem", a declarat, pentru AFP, prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, concurent al președintelui demisionar al forului fotbalistic mondial, Joseph Blatter, la precedentele alegeri.

Despre Platini, președintele UEFA, mare favorit pentru a-i urma lui Blatter, Prințul Ali a spus: "Am un adânc respect pentru el, ca jucător, dar și ca președinte la UEFA. Am lucrat cu el, uneori ne-am înțeles, alteori nu. Nu e nimic personal aici, dar nu cred că e acum persoana potrivită pentru a face reformele. Este nevoie de chipuri noi, iar el face parte din acest sistem. Orice se va întâmpla în viitor, nu trebuie făcute compromisuri, e nevoie de o dezbatere deschisă și sinceră. Important e să fie înțelese nevoile și cererile oamenilor", scrie Agerpres.ro.

Întrebat dacă va candida la președinția FIFA, el răspuns: "Sincer, deocamdată nu fac decât să discut cu niște colegi, să le ascult opiniile, spre ce vor să se îndrepte. Problema nu e niciodată să știi cine va fi președinte, ci să ai persoana potrivită pentru a face treaba".

Mai multe articole despre:
FIFA Michel Platini prinţul Ali