MENIU

Monica Niculescu, victorie în proba de dublu a turneului de tenis de la Doha

Monica Niculescu

Perechea Monica Niculescu/Margarita Gasparyan (România/Rusia) a câştigat, luni, meciul cu dublul Daniela Hantuchova/Ekaterina Makarova (Slovacia/Rusia), scor 4-6, 7-5, 10-3, pe tabloul de dublu al turneul de tenis de categorie Premier 5 de la Doha, din Qatar, anunţă site-ul oficial al competiţiei.

În primul tur al competiţiei, Niculescu şi Gasparyan au câştigat meciul în maxi tie-break, în o oră şi 33 de minute de joc, potrivit site-ului WTA. Pe durata partidei, perechea Monica Niculescu/Margarita Gasparyan şi-a pierdut de cinci ori serviciul, nu a înregistrat niciun as şi au comis 3 duble greşeli. Se remarcă procentajul ridicat al primului serviciu, 75%, dintre care 56% dintre mingi au fost câştigate, potrivit Mediafax.

Dublul Monica Niculescu/Margarita Gasparyan a primit 105 puncte WTA şi 9.470 de dolari pentru participarea în şaisprezecimi la Doha. Monica şi Margarita au jucat pentru prima dată împreună. Monica Niculescu ocupă locul 30 în clasamentul mondial de dublu, iar Margarita Gasparyan se află pe poziţia a 65-a.

Competiţia de la Doha este dotată cu premii totale în valoare de 2.818.000 de dolari.

Perechea Monica Niculescu/Margarita Gasparyan va juca în turul următor al turneului cu învingătoarele din meciul Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (favorita 5 a competiţiei) - Sara Errani/Carla Suarez-Navarro.

Tot luni, Monica Niculescu (locul 37 în clasamentul WTA la simplu) s-a calificat în şaisprezecimile probei de simplu a turneului de la Doha (Qatar), după victoria contra sportivei germane Sabine Lisicki (locul 31 WTA), scor 6-2, 6-2.

 

Mai multe articole despre:
Monica Niculescu