MENIU

Mircea Lucescu, anunţ important pentru FCSB. Ce o aşteaptă în "dubla" cu Lazio

<p>Mircea Lucescu</p>

Selecţionerul primei reprezentative a Turciei, Mircea Lucescu, a declarat, vineri, la Casa Fotbalului, că nu vede de ce formaţia FCSB nu ar putea reuşi să se califice mai departe în Europa League după dubla cu Lazio Roma din şaisprezecimile de finală.

"Pentru o echipă din estul Europei nu e uşor să fie în maximum de formă în luna februarie. În schimb, campionatul Italiei atunci este în februarie la nivelul maximal. Dar nu văd de ce Steaua (n.r. - FCSB) nu ar reuşi să se califice mai departe. Are potenţial, are jucători foarte buni, un antrenor entuziast... Deci nu văd de ce nu. A reuşit Şumudică să facă performanţe bune cu Astra, de ce nu ar putea să facă acelaşi lucru şi Steaua (n.r. FCSB)", a spus Lucescu, potrivit Agerpres.

Tehnicianul l-a lăudat pe Marius Şumudică, antrenor care se află în prezent cu echipa sa, Kayserispor, pe locul 5 în campionatul Turciei. "Şumudică este extraordinar. Se comportă extraordinar cu o echipă mică. După ce l-am văzut în prima etapă cu Galatasaray l-am şi sunat şi i-am spus că îi va foarte greu. Dar a luat nişte decizii foarte bune. Vorbesc cu el, dar este în totalitate meritul lui. Şumudică a demonstrat în ţară, demonstrează acum şi în Turcia. Este un antrenor excelent", a precizat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a ţinut, vineri, la Casa Fotbalului, o prelegere în faţa participanţilor la cursul de licenţă UEFA Pro din cadrul Şcolii Federale de Antrenori. Reputatul tehnician le-a vorbit cursanţilor despre meseria de antrenor şi le-a dat sfaturi de la modul de pregătire a unui meci de fotbal până la rezolvarea unor probleme de disciplină în cadrul lotului de jucători.

Printre cei care au fost prezenţi la întâlnirea cu Mircea Lucescu s-au numărat Nicolae Dică, Adrian Mihalcea, George Ogăraru, Aurel Ţicleanu, Constantin Schumacher, Ion Moldovan, Ovidiu Burcă, Costel Orac, Daniel Pancu, Ionel Augustin, dar şi selecţionerul României, Cosmin Contra.

Mai multe articole despre:
Mircea Lucescu fcsb