MENIU

MICHAEL SCHUMACHER împlineşte astăzi 45 de ani. O viaţă contra cronometru

MICHAEL SCHUMACHER împlineşte astăzi 45 de ani. O viaţă contra cronometru

MICHAEL SCHUMACHER împlineşte 45 de ani, iar ceea ce ar trebui să fie azi o sărbătoare este o luptă pentru viaţă.

MICHAEL SCHUMACHER. Cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile este în comă de şase zile la un spital din Grenoble, după ce a suferit un accident la schi. Soţia sa a venit în zori la spital. Nu a stat de vorbă cu presa, cum nici altcineva din anturajul său nu a mai oferit de două zile informaţii despre evoluţia medicală a marelui campion. Azi zeci de membri ai unui fanclub Ferrari sunt aşteptaţi la Grenoble pentru a-şi arăta susţinerea într-un moment dificil nu doar pentru familia Schumacher, ci pentru întreaga lume a sportului.

Legendarul pilot MICHAEL SCHUMACHER s-a născut in Germania pe 3 ianuarie 1969, într-o familie modestă, spre deosebire de marea majoritate a pilotilor de Formula 1, care provin din familii bogate. Tatăl lui Michael a fost constructor care se ocupa şi de circuitul de karting din Kerpen, iar mama sa, muncitoare într-o cantină. De aceea doar talentul l-a dus în Formula 1, trecând prin karting, Formula Koening, Formula Ford, Formula 3 şi Campionatul Mondial de Sport Prototip. Statistic, prin prisma celor şapte titluri mondiale câştigate, a celor 91 de victorii, 68 de pole position-uri şi 76 cele mai rapide tururi, Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.

La finalul cursei contând pentru Marele Premiu al Italiei 2006, care a avut loc la Monza şi pe care a câştigat-o, MICHAEL SCHUMACHER şi-a anuntat retragerea din activitatea de pilot de Formula 1 la finele sezonului.

Atunci, MICHAEL SCHUMACHER declara: "Am decis să mă retrag până la sfârşitul anului, deşi încă sunt în stare să concurez împotriva celor mai buni piloţi. Însă vine un moment când e bine să-ţi iei rămas bun."

Tot în 2006, în urma unui sondaj efectuat de FIA, MICHAEL SCHUMACHER a fost votat de către fanii Formulei 1 drept cel mai popular pilot care a evoluat vreodată în acest sport. Prin faptul că de-a lungul carierei a încântat privirile spectatorilor şi telespectatorilor cu evoluţii de senzaţie, dar pe de altă parte a fost implicat şi într-o serie de scandaluri cauzate de pilotajul sau, Michael Schumacher este unul dintre acei oameni pe care ori îi iubeşti ori îi urăşti, spuneau comentatorii de Formula 1.

După o carieră de succes, un accident stupid, petrecut pe o pârtie de schi, l-a aruncat pe MICHAEL SCHUMACHER într-o bătălie pe viaţă şi moarte, aproape la fel ca cele din competiţiile sportive. Ziarul Bild a refăcut traseul marelui campion şi a descoperit că acesta a ieşit de pe pârtie ca să o ajute pe fiica unui prieten care căzuse cu schiurile. Când a vrut să-şi continue traseul, schiurile ar fi trecut peste o piatră, iar el s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut, lovindu-se foarte puternic la cap.

Citeşte şi

SCANDAL la spitalul în care e SCHUMACHER. Un jurnalist deghizat în preot a încercat să-l vadă