MENIU

Mesaje turburătoare de condoleanţe pentru Didi Prodan. Steaua: "Suntem în stare de şoc"

Două dintre cluburile la care a evoluat, Steaua și Atletico Madrid, au transmis, în această dimineaţă, mesaje de condoleanţe pentru Didi Prodan, fostul fundaş al Generaţiei de Aur a României.

Steaua a postat pe pagina oficială de Facebook, în timp ce Atletico Madrid a transmis un comunicat din presă prin care a anunţat tragedia.

În acelaşi timp, oficiali din lumea fotbalul, jurnalişti şi nu numai şi-au manifestat tristeţea faţă de această imensă pierdere. "Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore... Mi-a fost ca un copil... Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte", a spus Mircea Sandu pentru ProSport.

Iată și alte reacții din lumea fotbalului, după decesul lui Daniel Prodan:

Ciprian Marica: "Să te odihnești în pace, Didi! Doar Dumnezeu știe de ce te-a luat așa de repede la El! Nouă ne va fi greu, aici, fără veselia ta molipsitoare! Drum lin, Tătuca, îmi va lipsi mult râsul tău cu toată ființa! Condoleanțe familiei!"

Gabi Balint: "Rămas bun, prieten drag! Dumnezeu să te odihnească!"


Fostul mare fundaș tricolor Daniel "Didi" Prodan a murit miercuri, 16 noiembrie, în casa sa din Voluntari, în urma unui infarct. Fostul fotbalist avea 44 de ani.

Tragicul anunț a fost făcut de jurnalistul Realitatea TV Dorin Chioțea, pe pagina sa de Facebook. Acesta o citează pe Alis Grasu, directorul SABIF, care a susținut că medicii ajunși la locuința lui Didi Prodan l-au resuscitat pe fostul fotbalist timp de trei ore în încercarea de a-l salva.

Alis Grasu a mai spus că apelul la 112 a fost făcut la ora 19.57, iar medicii au ajuns la fața locului în 14 minute.

"Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârsitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai grea știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea.

Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că "În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat".

Dumnezeu să îl odihnească!", a scris Dorin Chioțea pe Facebook.

Daniel „Didi” Prodan a fost membru al Generației de Aur, jucând pentru echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 și la Campionatul European de Fotbal din 1996.

Daniel Prodan s-a născut în martie 1972, în Satu Mare, unde şi-a început şi cariera. În 1993 a fost transferat la Steaua, unde a jucat 3 ani. În acest timp, Didi Prodan a obţinut cinci titluri de campion, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României.

În 1996, a ajuns la Atletico Madrid și a jucat doi ani în capitala Spaniei. Apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București, apoi a mai trecut pe la Rocar , FC Național şi gruparea italiană Messina.

Pentru echipa națională a strâns 54 de meciuri și a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 și la Campionatul European din 1996.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Mai multe articole despre:
Steaua deces reacţii Atletico Madrid Daniel Prodan