MENIU

Simona Halep se califică în turul 3 la US Open

<p>Simona Halep</p>

Simona Halep face break-ul şi se impune cu 6-4, 6-3, calificându-se astfel în turul 3 de la US Open, scrie News.ro.

Sub acoperişul arenei Arthur Ashe, tras pentru a doua oară de la inaugurare, Halep a întâlnit o adversară difcilă, care în urmă cu mai puţin de un an era pe locul 5 WTA. Anul trecut, când Safarova a jucat finala French Open, o asemenea întâlnire ar fi avut loc în fazele superioare ale turneelor, nu în manşa a doua. Dar câteva probleme medicale şi o scădere de formă au făcut-o pe Safarova să alunece către marginea Top 50.

Încă de la începutul meciului de joi, românca a imprimiat un ritm alert şi agresiv jocului, obigând-o pe Safarova sa fie cu un pas în urma mingii şi să lovească din poziţii inconfortabile. Uşor, uşor, Safarova s-a apropiat de nivelul fizic al evoluţiei adversarei, dar a avut probleme cu precizia loviturilor. Jucând la risc şi căutând mereu lovitura decisivă, sportiva cehă a greşit de puţin ţinta în dese rânduri. A trimis mingi care au ieşit milimetri în afara terenului şi acest lucru i-a afectat moralul. A condus de multe ori cu 40-15, dar nu a reuşit să concretizeze ghemul pe tabelă în dreptul ei. 

Simona Halep a jucat inteligent, cu răbdare în schimburile lungi de mingi, fără să-şi asume riscuri inutile, punctând doar când a fost sigură de execuţie.

Halep a condus cu 3-0 în primul set după două break-uri. Safarova a egalat la 3 şi a avut două mingi de 4-3 pe propriul serviciu, însă Halep a câştigat ghemul. Pe serviciul lui Halep, Safarova a avut 40-15, dar din nou cea care a a câştigat a fost românca. La 3-5, jucătoarea cehă şi-a cedat serviciul la 0 şi setul cu 3-6, după 46 de minute.

Setul al doilea a început cu un break pentru Safarova, apoi Halep a egalat imediat. La 2-2, Safarova a reuşit un nou break, apoi a greşit mult în ghemul următor şi jucătoarea română a egalat la 3. Următorul break s-a produs la 5-4 pentru Halep, pe serviul adversarei, astfel că românca a pus capăt meciului după 6-4 şi după ooră şi 27 de minute de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea meciului Timea Babos (Ungaria), locul 34 WTA şi cap de serie numărul 31  - Richel Hogenkamp (Olanda), locul 165 WTA, venită din calificări.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 140.000 de dolari şi 130 de puncte WTA.

Mai multe articole despre:
Tenis Simona Halep Lucie Safarova US OPEN 2016