MENIU

Meci box Floyd Mayweather-Conor McGregor. Dezvăluirea șocantă despre "lupta secolului"

Meci box Floyd Mayweather-Conor McGregor. Anticipata luptă dintre boxerul Floyd Mayweather și Conor McGregor este deosebit de profitabilă pentru toți cei implicați, dar există totuși cineva care crede că meciul nu ar trebui să aibă loc: Asociația Medicilor din Box (Association of Ringside Physicians).

Meci box Floyd Mayweather-Conor McGregor. Asociația Medicilor din Box (Association of Ringside Physicians) din SUA, care conține peste 100 de doctori în domeniu, consideră că Conor McGregor, campion MMA (arte marțiale mixte), aflat la primul său meci de box, îi este net inferior lui Floyd Mayweather, considerat cel mai mare boxer al generației sale, scrie New York Times.

Temerea principală a organizației, care urmărește să asigure siguranța sportivilor, este că unul dintre luptători va fi grav rănit în acest meci.

Există un precedent. În iunie, Tim Hague, un luptător MMA devenit boxer, a murit în urma loviturilor primite în timpul unui meci cu boxerul Adam Brainwood.

Meci box Floyd Mayweather-Conor McGregor: diferențe între luptători

Conor McGregor este mai înalt, mai puternic și cu 12 ani mai tânăr decât Floyd Mayweather, care nu a mai boxat de doi ani. Totuși, Mayweather are un scor de 49-0 în cariera sa profesionistă și este în elementul său.

McGregor, cu un scor de 21-3 în MMA, nu are experiență în box, nu a luptat niciun meci oficial, nu poate lovi cu piciorul, nu poate folosi niciuna dintre mișcările aprobate în sportul său.

Richard Steele, un fost arbitru care a arbitrat zeci de meciuri importante în timpul unei cariere de patru decenii, admite că nu este sigur că ar fi avizat lupta. 

Un "bătăuș" MMA s-a lăudat că ar învinge un maestru Tai Chi. Lupta s-a terminat șocant în 10 secunde 

Steele a precizat pentru New York Times că dacă ar fi arbitru ar fi înclinat să oprească lupta mult mai repde decât de obicei, dacă McGregor ar fi în dificultate.

"Cu siguranță m-aș gândi la siguranța acestui băiat", a declarat Steele, cu referire la McGregor. "Siguranța boxerilor este mereu luată în calcul, dar în cazul acesta cred că trebuie să fim și mai atenți, ținând cont că omul acesta nu a mai boxat până acum", a mai spus fostul arbitru.

Meci box Floyd Mayweather-Conor McGregor: când are loc lupta

În vârstă de 40 ani, Floyd Mayweather a câștigat toate cele 49 de meciuri disputate ca profesionist, 26 dintre ele înainte de limită. În cazul unui succes în fața irlandezului, americanul va egala recordul de 50 de victorii al legendarului boxer Rocky Marciano. Însă cel supranumit "Money" susține că acest lucru nu reprezintă "o prioritate" pentru el, scrie Agerpre.

Conor McGregor (28 ani), starul artelor marțiale mixte, nu a disputat niciodată un meci de box iar specialiștii nu îi acordă prea multe șanse în fața lui Mayweather, care a repetat că acesta va fi ultimul meci din cariera sa.

Meciul de box dintre americanul Floyd Mayweather și irlandezul Conor McGregor, starul artelor marțiale mixte, este programat pe 26 august, la Las Vegas, iar biletele pentru acest eveniment au prețuri între 500 și 10.000 de dolari.

Meci box Floyd Mayweather-Conor McGregor: o mulțime de bani

Doar Floyd Mayweather va câștiga în jur de 350 de milioane de dolari, Conor McGregor urmând să primească ceva mai puțin. Alte sute de milioane de dolari vor merge spre promoteri, organizatori, case de pariuri, televiziuni.  

Conform unei surse, împărțirea între cei doi ar fi de 60% pentru Mayweather și 40% pentru McGregor. Așa că indiferent de deznodământ, sumele vor fi de record, scrie GSP.ro.