MENIU

Marius Vizer explică motivul demisiei din funcția de președinte de onoare al Federației de Judo

Marius Vizer

Marius Vizer a anunțat că își dă demisia din funcția de Președinte de Onoare al Federației Române de Judo din cauza atacurilor nejustificate legate de managementul Federației Române din ultimii ani.

Anunțul demisiei a fost trimis printr-o scrisoare destinată președintelui Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

În ciuda a numeroase realizări la competetițiile internaționale, în ultimii ani au existat mai multe atacuri la adresa federației. Unul dintre cei constant vizați a fost Florin Bercean, antrenorul cu care judo-ul românesc a obţinut cea mai mare performanţă din istorie: aurul olimpic al Alinei Dumitru, de la Beijing, din 2008.

Florian Bercean

Bercean a fost atacat de mai mulți foști judokani din cauza antrenamentelor, considerate prea dure. În replică, antrenorul Florin Bercean se apără spunând că atacurile la adresa sa „sunt lucruri nepotrivite, care nu ne fac cinste şi în spatele lor sunt oameni care nu au pic de omenie”.

De asemenea, preşedintele Federaţiei, Cozmin Guşă, a declarat, într-o intervenţie în direct la Realitatea TV, că este vorba de informaţii neverificate, iar adevăratele victime sunt tocmai oameni dedicaţi acestui sport.

”Sunt iresponsabili pentru că lovesc în oameni, precum antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean şi elevele sale, care de zeci de ani muncesc penrtru acest sport, nu au weekenduri, nu au familie şi colindă planeta tot anul, de la o competiţie la alta.

Sunt securişti pentru că au colportat o minciună, ştiind că nu este aşa. Pe sportiva respectivă nu o cunoaşte nimeni, un antrenor de-al nostru parcă-şi aduce aminnte de ea, poate s-a lăsat de judo, nu a avut niciun titlu de campion, e posibil să se fi antrenat o vreme la Cluj”,a declarat Cozmin Guşă.

 

România, în cursa pentru organizarea Campionatului European de Seniori, în 2020

Recent, preşedintele Federaţiei Europene de Judo, Serghei Soloveychik, a avut declaraţii de apreciere la adresa judo-ului din ţara noastră, afirmând că România are „judokani cu inimă mare”. Preşedintele Federaţiei Europene de Judo s-a întâlnit la Bucureşti cu starul judo-ului românesc, Alina Dumitru, şi a apreciat spiritul judokanilor din ţara noastră.

”România are judokani cu inimă mare pentru că aveţi tradiţii minunate. M-am întâlnit şi cu Alina Dumitru, a fost o plăcere mare pentru mine şi o surpriză frumoasă. Ştiu că pentru a organiza un eveniment de cel mai înalt nivel avem nevoie desigur de profesionalism dar şi de spirit şi inimă de judoka şi voi aveţi aici în România totul. Preşedintele este capabil să organizeze, cu echipa pe care o are, orice eveniment. Fie că vorbim despre un eveniment european şi sunt sigur şi un eveniment internaţional, cum ar fi un campionat mondial. Aşa că vor cântări doar posibilităţile şi decizia finală în funcţie de competitivitatea celorlaţi candidaţi”, a declarat Serghei Soloveychik ferindu-se la o posibilă organizare de către România a Campionatelor Europene de Seniori din 2020.