MENIU

MARIUS MITU, mărturie BOMBĂ în scandalul BLATURILOR

MARIUS MITU. Fostul fotbalist MARIUS MITU a declarat, în procesul de corupţie din fotbalul belgian, că nu a returnat omului de afaceri Zheyun Ye banii primiţi pentru trucarea unui meci, aşa cum au făcut coechipierii săi după ce partida nu s-a încheiat cu scorul aşteptat de chinez, deoarece îi trimisese în România.

MARIUS MITU. În procesul la Bruxelles, au fost audiaţi antrenorul secund al echipei Lierse, Patrick Deman, şi jucătorii Yves Van Der Straeten, Laurent Delorge, Igor-Sasa Nikolovski, Cliff Mardulier şi MARIUS MITU.

Potrivit publicaţiei La Derniere Heure, împreună cu antrenorul principal Paul Put şi cu Ye se stabilise ca Lierse să piardă meciurile cu FC Bruges şi cu Anderlecht, dar la ultima partidă scorul final a fost 1-1. Înaintea celor două meciuri, Put a împărţit bani celor implicaţi, în plicuri primite de la omul de afaceri chinez. Deman a declarat în faţa instanţei că după această ultimă partidă cei care au primit bani, el şi unii jucători, au returnat sumele lui Ye. Nu însă şi MARIUS MITU, care a precizat la audierile de marţi că trimisese plicurile în România, familiei sale.

MARIUS MITU este inculpat în procesul privind corupţia din fotbal belgian, ce a început luni, la Bruxelles, şi în care principalul acuzat este Zheyun Ye. În proces sunt implicate 31 de persoane, în special jucători şi antrenori suspectaţi de corupţie în campionatul Belgiei, în perioada 2004-2006.

În urma unei anchete s-a stabilit că s-au pariat sume importante din China pe meciuri din campionatul belgian, alimentându-se reţelele infracţionale implicate în pariurile sportive. Jucătorii, majoritatea de la cluburi aflate în dificultate, ar fi acceptat să piardă meciuri în schimbul unor sume de bani. De asemenea, responsabilii cluburilor ar fi acceptat să participe la trucarea meciurilor, în schimbul unui ajutor financiar de la Zheyun Ye.

Pe lista acuzaţilor figurează numeroase personalităţi ale fotbalului belgian, între care şi fostul portar internaţional şi antrenor al echipei La Louviere, Gilbert Bodart, fostul preşedinte al clubului, Filippo Gaone, impresarul Pietro Allatta, precum şi foştii jucători Olivier Suray, Cliff Mardulier, Laurent Fassotte şi MARIUS MITU.

Acuzaţiile din acest dosar sunt de corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Procesul ar putea dura peste o lună, iar federaţia belgiană reclamă daune, considerând că au fost afectate imaginea şi integritatea sportului.