MENIU

MARIUS MITU. Acuze INCREDIBILE pentru MARIUS MITU în scandalul BLATURILOR

Marius Mitu a jucat pentru Anderlecht

MARIUS MITU. Avocatul clubului Anderlecht Bruxelles, Daniel Spreutels, l-a acuzat pe fostul jucător MARIUS MITU că nu a făcut altceva decât să mintă în declaraţiile sale privind meciurile trucate din campionatul belgian de fotbal, informează presa belgiană. MARIUS MITU este inculpat în procesul privind corupţia din fotbal belgian, care a început la 3 februarie, la Bruxelles.

MARIUS MITU. Anderlecht s-a constituit în parte civilă în acest proces de corupţie pasivă împotriva lui MARIUS MITU, transferat de la Lierse în 2006, înainte de scandal şi apoi concediat.

"În nici un moment, MARIUS MITU nu a dat dovadă de sinceritate. Când a fost audiat, mereu a minimalizat faptele şi a fost rezervat. Găsim un singur laitmotiv în declaraţiile sale. De fiecare care când este întrebat, el răspunde: nu ştiu. MARIUS MITU a negat tot ce se putea nega şi, nici un moment, nu şi-a asumat responsabilitatea. El nu a încetat să mintă", a spus avocatul Spreutels.

Avocatul îi reproşează lui MARIUS MITU că a minţit în privinţa banilor pe care îi primea de la antrenorul Paul Put şi de la omul de afaceri chinez Zheyun Ye: "MARIUS MITU spune că nu a luat anumite plicuri, aşa cum au făcut mai mulţi coechipieri ai săi, în timp ce mai multe declaraţii ale acestora îl contrazic".

Aocatul a subliniat că Anderlecht solicită de la MARIUS MITU daune de 25.000 de euro.

Procurorul a cerut, marţi, între zece şi 20 de luni închisoare şi între 1.000 şi 2.500 de euro amendă pentru mai mulţi foşti jucători, printre care şi MARIUS MITU, judecaţi în dosarul meciurilor trucate din campionatul belgian de fotbal.

MARIUS MITU este inculpat în procesul privind corupţia din fotbal belgian, ce a început la 3 februarie, la Bruxelles, şi în care principalul acuzat este Zheyun Ye. În proces sunt implicate 31 de persoane, în special jucători şi antrenori suspectaţi de corupţie în campionatul Belgiei, în perioada 2004-2006.

În urma unei anchete s-a stabilit că s-au pariat sume importante din China pe meciuri din campionatul belgian, alimentându-se reţelele infracţionale implicate în pariurile sportive. Jucătorii, majoritatea de la cluburi aflate în dificultate, ar fi acceptat să piardă meciuri în schimbul unor sume de bani. De asemenea, responsabilii cluburilor ar fi acceptat să participe la trucarea meciurilor, în schimbul unui ajutor financiar de la Zheyun Ye.

Pe lista acuzaţilor figurează numeroase personalităţi ale fotbalului belgian, între care şi fostul portar internaţional şi antrenor al echipei La Louviere, Gilbert Bodart, fostul preşedinte al clubului, Filippo Gaone, impresarul Pietro Allatta, precum şi foştii jucători Olivier Suray, Cliff Mardulier, Laurent Fassotte şi MARIUS MITU.

Acuzaţiile din acest dosar sunt de corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Procesul ar putea dura peste o lună, iar federaţia belgiană reclamă daune, considerând că au fost afectate imaginea şi integritatea sportului.

În faţa instanţei, MARIUS MITU a declarat că nu a returnat omului de afaceri Zheyun Ye banii primiţi pentru trucarea unui meci, aşa cum au făcut coechipierii săi după ce partida nu s-a încheiat cu scorul aşteptat de chinez, deoarece îi trimisese în România.