MENIU

Marius Copil a pierdut cu Roger Federer la Basel, 6-7, 4-6, după un meci foarte bun

Marius Copil s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro, cel mai bun rezultat al carierei, după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev. A pierdut, duminică, finala, în fața lui Roger Federer, dar nu fără o luptă echilibrată.

Elvețianul Roger Federer l-a învins pe Marius Copil în două seturi, într-un meci disputat și după un joc bun al tenismenului român. 

- 7-6, 6-4 Game, set și meci, Roger Federer! Copil a avut o șansă de break, salvată de elvețian grație serviciului.

Experiența elvețianului a fost decisivă în momentele importante. Partida a fost echilibrată, iar Marius Copil a servit foarte bine, reușind 14 ași.

- 4-5. Elvețianul revine în stilul său caracteristic și, pe fondul unei oboseli a lui Copil, preia conducerea în al doilea set. 

- SETUL 2. Început spectaculos de set 2 pentru Copil, care conduce cu 3-0, după un break și două servicii câștigate.

-6-7. Set pentru Federer! Elvețianul se impune cu 7-5 în tie-break. A fost suficient un singur moment de nesiguranță din partea lui Marius Copil la retur.

Roger a fost mai agresiv în tie-break, l-a deplasat foarte bine pe român stânga-dreapta. Experiența lui Federer a ieșit la suprafață. Elvețianul a strigat „C’Mon” și se îndreaptă către titlul cu numărul 99 din carieră și al 9-lea la Basel.

- 6-6. TIEBREAK. Primul set este foarte echilibrat. Majoritatea punctelor din acest meci au fost extrem de scurte, ambii jucători excelând cu serviciul.

- 3-3. Federer și-a câștigat serviciul la zero, apoi a reușit re-break-ul, egalând în primul set.

- 3-1 pentru Copil. Game, Marius Copil! Serviciul inteligent, variat, îl ajută foarte mult pe român. Federer este incomodat de mingile care îi vin în zona corpului și greșește cu slice-ul. Copil închide game-ul cu un passing superb în lung de linie, cu reverul.

- 2-1 pentru tenismenul român. Copil joacă curajos și a reușit să își câștige serviciul, apoi un break, și să preia astfel conducereaFederer a servit mai slab, iar Marius a surprins cu stilul agresiv încă din start. Au fost câteva urcări la fileu din partea românului, iar elvețianul n-a găsit passing-ul.

- SETUL 1. Meciul a început cu Federer la serviciu, care și-a adjudecat ușor primul game.

Citiţi şi:

Roger Federer, reacţie surprinzătoare când a auzit că-l va întâlni pe românul Marius Copil

În urma calificării în finală, Marius Copil a depăşit jucători cu nume, precum Thomas Berdych şi Stan Wawrinka.

Pentru Copil este a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia. Copil şi-a asigurat un cec de 320 de puncte ATP şi 209.715 euro.

Marius Copil - Roger Federer LIVE VIDEO Realitatea. Toţi cei şase adversari de până acum ai lui Copil la Basel, Mischa Zverev, sârbul Dusan Lajovic, americanul Ryan Harrison, Marin Cilic, americanul Taylor Fritz şi Alexander Zverev, sunt mai bine clasaţi decât românul în clasamentul mondial, astfel că o victorie împotriva lui Federer n-ar fi chiar imposibilă.