MENIU

Manny Pacquiao s-a "îngropat" şi mai tare în scandalul în care a fost acuzat de homofobie

Boxerul filipinez Manny Pacquiao, aflat în cursa pentru un post de senator în țara sa, a invocat Biblia pentru a-și apăra afirmațiile în urma cărora a fost acuzat de homofobie și care l-au costat parteneriatul cu producătorul echipament sportiv Nike.

Singurul pugilist din istorie ce a deținut titlul mondial la opt categorii diferite, Manny Pacquiao a avut parte de numeroase critici după ce a afirmat despre cuplurile gay că sunt "mai rele decât animalele".

Pacquiao, care și-a prezentat ulterior scuze, a afirmat vineri că nu a avut deloc intenția să dea înapoi în fața criticilor săi.

"Ceea ce am spus este adevărat. Nu am făcut decât să spun adevărul, ceea ce Biblia spune", a declarat pugilistul după un antrenament în orașul său, General Santos, din sudul statului Filipine.

El postase anterior, pe rețeaua Instagram, o fotografie în care apărea alături de soția sa, precum și un mesaj cu citatele din Biblie în care este condamnată homosexualitatea. Postarea a atras peste 18.000 de "like"-uri, înainte de a fi ștearsă, după aproximativ două ore.
Crescut în religia catolică, la fel ca 80% dintre filipinezi, Pacquiao, un petrecăreț pocăit, s-a convertit la evanghelism în 2010, asigurând că a fost ales de Dumnezeu să propovăduiască mesajul lui Iisus. El face campanie cu Biblia în buzunar, pe o linie extrem de conservatoare. Căsătoria între persoane de același sex nu este legală în Filipine.

Manny Pacquiao urmează să dispute pe 9 aprilie ultimul meci din cariera sa, împotriva americanului Timothy Bradley. Vineri, el a dorit să clarifice sensul scuzelor pe care le-a prezentat marți seara, în urma scandalului generat de afirmațiile sale, potrivit Agerpres.

"Greșeala mea a fost să compar oamenii cu animalele, însă știți că am spus adevărul. Ceea ce vreau să zic este că nu am făcut decât să spun ceea ce spune Biblia. Noi credem în Dumnezeu și trebuie să propovăduim cuvântul lui Dumnezeu", a spus Pacquiao.

Membru al Camerei Reprezentanților, Pacquiao candidează pentru un loc de senator la alegerile din luna mai, iar sondajele îl creditează cu șanse mari să-și atingă obiectivul. Legendarul pugilist are un bilanț de 57 de victorii (38 prin KO), 6 înfrângeri și 2 meciuri încheiate la egalitate

Unul dintre atașații de presă ai boxerului le interzisese anterior jurnaliștilor prezenți la antrenamentul de vineri să-l chestioneze pe Pacquiao în legătură cu această polemică, însă pugilistul a ținut să răspundă tuturor întrebărilor, fără nicio reținere.

Mai multe articole despre:
homofobie Manny Pacquiao