MENIU

Manny Pacquiao a făcut o gafă de zile mari. Apoi, şi-a cerut scuze, dar cine-l mai crede?

Manny Pacquiao

Celebrul boxer Manny Pacquiao și-a cerut scuze după declarațiile despre homosexuali pe care le-a făcut în campania sa pentru alegerile senatoriale din Filipine, relatează cotidianul L'Equipe.

Singurul boxer din istorie ce a deținut titlul mondial la opt categorii diferite, Manny Pacquiao a avut parte de numeroase critici după ce a afirmat despre cuplurile gay că sunt "mai rele decât animalele". El și-a cerut scuze marți, într-o înregistrare publicată pe rețelele sociale, conform Agerpres.

"Îmi pare rău foarte rău că am rănit niște oameni când i-am comparat pe homosexuali cu niște animale. Văr rog, iertați-mă dacă v-am rănit. Dumnezeu să vă binecuvânteze", a scris Pacquiao.

Crescut în religia catolică, la fel ca 80% dintre filipinezi, Pacquiao, un petrecăreț pocăit, s-a convertit la evanghelism la începutul acestui acestui deceniu, asigurând că a fost ales de Dumnezeu să propovăduiască mesajul lui Iisus. El face campanie cu Biblia în buzunar, pe o linie extrem de conservatoare.

Căsătoria între persoane de același sex nu este legală în Filipine.

Membru al Camerei Reprezentanților, Pacquiao candidează pentru un loc de senator la alegerile din luna mai, iar sondajele îl creditează cu șanse mari să-și atingă obiectivul.

Legendarul pugilist are un bilanț de 57 de victorii (38 prin KO), 6 înfrângeri și 2 meciuri încheiate la egalitate.

Mai multe articole despre:
pacquiao