MENIU

Lovitură TERIBILĂ pentru STEAUA. Sezon TERMINAT

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că mijlocaşul Lucian Filip, care a suferit o fractură de tibie şi peroneu în luna noiembrie la un antrenament, nu va reveni până la finalul sezonului.

"Singurele probleme sunt cu Lucian Filip şi Daniel Georgievski, care au avut parte de intervenţii şi din păcate Filip nu cred că va putea să joace în acest retur. Sperăm să prindă câteva meciuri. Probabil că din al doilea cantonament Daniel va fi alături de ceilalţi băieţi", a spus Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a afirmat că fundaşul Gabriel Matei, accidentat de mai multă vreme, şi-a revenit şi ar putea fi împrumutat la o altă echipă în acest retur. "Matei se simte foarte bine. O să joace şi el. Este un jucător care a avut parte de foarte multe întâmplări. Noi nu am vrut să ieşim să spunem exact ce fel de accidentări a avut Matei, dar mă bucur că a trecut peste aceste lucruri. Se antrenează foarte bine, sper să aibă o atitudine pozitivă şi ştiu că e greu pentru un jucător când nu joacă foarte mult timp, dar noi nu suntem vinovaţi de ceea ce a păţit. Nu este uşor ca în trei ani de zile să ai parte de trei operaţii la genunchi. Ne-am gândit şi la posibilitatea să-l împrumutăm undeva cinci luni, unde să aibă posibilitatea să joace. Dacă nu vom găsi o echipă unde el să poată să creşte, atunci va rămâne lângă noi. El trebuie să fie pregătit şi să se ridice la nivelul celorlalţi", a completat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecamof a precizat că din cauza timpului scurt de pregătire, jucătorii trebuie să ajungă la parametri optimi în doar două săptămâni şi jumătate. "Avem o lună de zile la dispoziţie, dintre care patru zile suntem pe drum, două zile avem liber şi o săptămână ne trebuie să pregătim meciul oficial. Deci ne rămân două săptămâni şi jumătate de pregătire efectivă. O să încercăm să jucăm cât mai multe meciuri şi să pregătim echipa în aşa fel încât să rezistăm până la sfârşit", a explicat Reghecampf.

Pe de altă parte, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a afirmat că până în vară mijlocaşul echipei FC Vaslui, Lucian Sânmărtean, nu va fi transferat la gruparea bucureşteană. "În situaţia în care Sânmărtean va fi la final de contract la vară, va fi o altă treabă, pentru că nici pe Mister, nici pe mine nu ne interesează vârsta unui jucător. Sigur că îţi doreşti să ai jucători tineri, dar îţi trebuie şi jucători cu experienţă şi cu calitate. În principiu ăsta este lotul cu care o să plecăm şi suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să ajungem la un consens cu jucătorii pe care nu ni-i mai doream", a spus Stoica.

Mihai Stoica a mai declarat că restanţele cu Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna se vor disputa pe Stadionul Steaua, în timp ce derbiul cu Dinamo va avea loc pe Arena Naţională. "Cele două meciuri se vor juca pe Ghencea, iar cel cu Dinamo pe Arena Naţională, fără discuţie, pentru că trebuie să fim corecţi. Meciul tur cu Dinamo s-a jucat pe Arena Naţională şi trebuie să organizăm şi noi meciul pe Arena Naţională. Nu contează ce număr de spectatori declari, contează ce număr de spectatori ai. Suntem pe primul loc în clasament la acest număr", a conchis Stoica.

Mai multe articole despre:
Steaua Laurentiu Reghecampf Lucian Filip