MENIU

L'Equipe: "Năstase, un senator atipic!" Jurnaliştii francezi au realizat portretul fostului tenismen

<p>Ilie Năstase</p>

Jurnaliştii ziarului L'Equipe îl descriu pe fostul număr unu mondial, Ilie Năstase, ca fiind "Un senator atipic". Jurnaliştii francezi au realizat un portret detaliat al legendei din tenis, care în 2012 a câştigat un mandat de parlamentar.

L'Equipe descrie în amănunt viaţa lui Ilie Năstase, ajuns acum la 69 de ani. Trăieşte într-o casă cochetă din Bucureşti şi are pereţii tapetaţi cu fotografii vechi în care apar de la Muhammad Ali la Nelson Mandela.

Francezii trec în revistă şi trecutul glorios al lui Ilie Năstase. Românul a deţinut prima poziţie a topului mondial şi a câştigat, între altele, turneul de la Roland Garros, în 1973. Cu Ilie Năstase viaţa este un roman, scriu jurnaliştii din Hexagon.

Când vorbeşte despre viaţa sa de parlamentar, Năstase glumeşte pe seama salariului pe care îl primeşte.

Jurnaliştii L'Equipe apreciază că Ilie Năstase rămâne o vedetă în ţara sa şi nu refuză să ofere autografe fanilor. Pe francezi i-a interesat şi trecutul de mare cuceritor al fostului număr 1 ATP.

Ilie Năstase spune că, deşi în biografia lui se arată că a avut relaţii cu peste 2.500 de femei, numărul acestora nu este precis. L-a oferit doar pentru a scăpa de insistenţele biografului.

Mai multe articole despre:
Tenis Ilie Năstase video portret L'Equipe