MENIU

Judoka Andreea Chitu, învinsă în sferturile de finală la Rio și, apoi, în recalificări

Andreea Chiţu a fost învinsă duminică, în sferturile de finală ale categoriei 52 de kilograme la judo de sportiva italiană Odette Giuffrida. Sportiva din România a fost apoi învinsă și în recalificări.

UPDATE: Andreea Chițu a pierdut din nou. O secundă de neatenție și o muncă de patru ani s-a topit în uralele unei săli care-și încuraja favorita, brazilianca Erika Miranda. Ce ar mai fi de spus când până și noi, jurnaliștii, am îmbrățișat-o a consolare. Imaginea cu Violeta Colgiu, din zona mixtă, e grăitoare, chipurile oamenilor de la TVR și Radio România la fel.

Din nou lacrimi și sughițuri. Minute plus declarații care pălesc în fața acestor momente, remarc doar una, a antrenorului Florin Bercean: "Regret că nu le-am învățat pe fete să fie "curve" (sensul e de smechere, atenție), așa ca italiencele. Să fugă la nevoie, nu să aibă un judo curat".

Visul Andreei Chițu

Judoka Andreea Chițu a avut un vis. Frânt de italianca Odette Giuffrida în sferturile categoriei -52 kg. După recalificări "speră la un bronz", e tot ce a putut să-mi declare celebrul Gheorghe Bercean, antrenorul ei. Asa arată durerea și neputința după ce realizezi că era posibil mai mult.

Sportul românesc moare, dar încă nu se predă.

Texte și imaginile trimise de reprezentantul Realitatea TV și Realitatea.net la Rio, Dorin Chioțea

Mai multe articole despre:
Jocurile Olimpice Rio judo Andreea Chiţu