MENIU

Judo: Gheorghe Savu - România are ca obiectiv o medalie la Campionatele Europene de la Varșovia

România are ca obiectiv cucerirea unei medalii la Campionatele Europene de judo de la Varșovia, care vor avea loc în perioada 20-23 aprilie, iar cele mai mari șanse la podium le oferă judoka de la categoriile 48, 52 (ambele feminin) și +100 kg (masculin), a declarat secretarul general al Federației Române de Judo, Gheorghe Savu, pentru AGERPRES.

Monica Ungureanu (cat. 48 kg), medaliată cu bronz la CE 2016, Larisa Florian (52 kg), Andreea Chițu (52 kg), bronz la CE 2016, și Daniel Natea (+100 kg), bronz la CE 2016, sunt judoka de care se leagă speranțele noastre de medalie. Andreea Chițu, campioană europeană în 2012 și 2015, concurează pentru prima oară după accidentarea suferită la JO 2016 de la Rio.

''Avem ca obiectiv o medalie. Noi sperăm ca la categoriile 48, 52 și eventual +100 kg, unde este Daniel Natea, să obținem o medalie. Acestea sunt categoriile noastre de tradiție și unde am obținut mereu rezultate. Andreea Chițu vine după o accidentare și de la Olimpiadă nu a mai avut concurs până acum. Ea s-a refăcut, dar e mai greu până intră în formă. Obiectivul ei sunt Mondialele, dar și acum va face tot ce va putea și dacă prinde o zi bună poate face o surpriză'', a declarat Gheorghe Savu.

Florin Bercean va participa în calitate de vicepreședinte la CE 2017, dar rămâne în continuare antrenorul lotului feminin, a precizat Gheorghe Savu: ''Florin Bercean va fi acolo și dacă e nevoie de el, va însoți sportivii, va da indicații. El a rămas antrenorul coordonator al lotului, ca vicepreședinte are partea de performanță, răspunde atât de fete, cât și de băieți''.

Europenele de la Varșovia reunesc 400 sportivi din 42 de țări, inclusiv 12 judoka din România. Polonia găzduiește a treia oară Campionatele Europene de judo după edițiile din 1994 (Gdansk) și 2000 (Wroclaw). Tragerea la sorți a meciurilor este programată miercuri, iar competiția debutează joi 20 aprilie, cu cat. 48, 52 și 57 kg la feminin, respectiv 60 și 66 kg la masculin. Vineri au loc meciuri la categoriile 63 și 70 kg (feminin), respectiv 73 și 81 kg (masculin). Sâmbătă se desfășoară întreceri la cat. 78 și +78 kg (feminin), respectiv la 90, 100 și +100 kg (masculin). Duminică, în ultima zi, au loc concursuri pe echipe la feminin și masculin. România va participa doar în concursul pe echipe la băieți.

La feminin, România va participa cu patru sportive, la doar două categorii, Alexandra Pop și Monica Ungureanu la cat. 48 kg, Andreea Chițu și Larisa Florian la cat. 52 kg.

În concursul masculin vor evolua Laszlo Szoke (cat. 66 kg) — participant în competiția pe echipe, Alexandru Raicu și Marcel Cercea la cat. 73 kg, Vlad Vișan și Elemer Szocs la cat. 81 kg, Cristian Bodârlău la cat. 90 kg, Daniel Matei la cat. 100 kg, Daniel Natea la cat. +100 kg.

Delegația este completată de antrenorii Simona Richter, Gianina Andreica și Aurelian Fleisz, de medicul Mirela Pop și masorul Mihai Hanaș.

Mai multe articole despre:
judo Gheorghe Savu Daniel Natea