MENIU

Jucătorii de la Universitatea Craiova sunt dezamăgiţi. Se plâng de arbitri

CS Universitatea Craiova a fost afiliată definitiv la FRF

Echipa Universitatea Craiova cere demisia a doi arbitri printr-o scrisoare deschisă.

Domnule Vassaras, domnule Deaconu, Universitatea Craiova vă cere să vă dați demisia

Respectul pentru competiție, pentru adversari și pentru toți cei implicați în fenomenul fotbalistic ne-a ghidat atitudinea, considerând că un club profesionist de fotbal trebuie să rămână vertical, departe de polemici și scandaluri. De aceea am mizat pe o abordare profesionistă vis-à-vis de terți, având convingerea că astfel vom fi, la rândul nostru, tratați cu respect.

Drumul spre performanță pe care am pornit are în spate sute de ore de muncă. Sunt cicluri săptămânale de antrenamente pentru 90 de minute, la capătul cărora dorim să vedem suporterii mândri că sunt olteni. Cu toții suntem actori în acest spectacol numit „Fotbal” și fiecare avem rolul nostru. Universitatea se va pregăti cât mai bine pentru al său.

Nu este însă suficient. Pentru că munca fotbaliștilor noștri este batjocorită, iar bucuria fanilor este negată. De foarte multe ori răspunzători au fost arbitrii care țin să fie actorii principali de pe teren și stabilesc prin deciziile lor soarta meciurilor și implicit răstoarnă clasamentul după bunul plac.

Să analizăm două dintre ultimele partide ale Științei. În minutul 60 al meciului de la Giurgiu, Universitatea a avut penalty clar la un fault asupra lui Ivan, neacordat. În schimb, cu 10 minute înainte de final, brigada a validat golul marcat cu mâna de Florea, hotărând soarta punctelor. În minutul 58 al partidei de pe Extensiv cu ASA Târgu Mureș, arbitrul nu a acordat penalty la hențul comis de Golanski. Aici am vorbit de faze clare, ce au influențat în mod direct rezultatele, fără să mai aducem în discuție multe alte decizii greșite ale brigăzii de arbitri (în special la meciul cu Târgu Mureș) ce ne-au dezavantajat. Astfel, în loc de 6 puncte, Universitatea a obținut un singur punct. Să mai aducem în discuție derby-ul cu Steaua făcut praf de brigadă, cu penalty neacordat la Rocha, dar dat în favoarea Stelei la Dumitraș, după ce inițial centralul acordase corect lovitură de poartă (lăsase legea avantajului lucru de care un jucător advers a profitat), decizie schimbată de protestele oaspeților? La scorul de 1-1, nu s-a acordat cel puțin al doilea galben la talpa “pusă pe față” de Filip lui Zlatinski. Plus multe alte “al doilea galben” neacordate ce ar fi condus la eliminarea unor jucători adverși.

Și acum să analizăm ultimul meci unde la protestele oficialilor noștri față de maniera în care domnul Tudor a înțeles să conducă partida acesta s-a aratat revoltat că noi suntem nemulțumiți în condițiile în care am câștigat acest meci.

Materialul integral pe site-ul oficial al echipei.

Mai multe articole despre:
Universitatea Craiova fotbal arbitri jucători