MENIU

JOCURILE OLIMPICE de Iarnă de la SOCI. 24 de români merg la SOCI

JOCURILE OLIMPICE de Iarnă de la SOCI. 24 de români merg la SOCI / Foto: MEDIAFAX
<p>JOCURILE OLIMPICE de Iarnă de la SOCI. 24 de rom&acirc;ni merg la SOCI</p>

JOCURILE OLIMPICE SOCI. Sportivii români sunt gata pentru cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, unde ţara noastră participă cu 24 de sportivi. Delegaţia plecă duminică la Soci. Din ea face parte şi Sorin Pîtea, un băiat de 16 ani care a readus România în competiţia de sărituri cu schiurile, după 25 de ani de absenţă. Sorin e şi cel mai tânăr sportiv care participă la Olimpiada de la Soci.

JOCURILE OLIMPICE SOCI. În ciuda faptului că România are un relief muntos în proporţie de 35%, sportivii noştri se antrenează în străinătate. Dar nu se plâng. Trag din greu, cu gândul la o medalie olimpică.

Sorin s-a apucat de sport acum 5 ani. La doar două săptămâni a participat la prima competiție, unde a obținut un neașteptat loc 4. În tot acest timp s-a bucurat de sprijinul tatălui şi aşa a ajuns azi să se bată de la egal la egal cu sportivi cu 20 de ani de experienţă.

"Mama nu a fost de acord. Tata a zis 'Nu, mergem, încercăm şi vedem cum e. Primele două ore au fost de test, să vadă ce pot să fac. A fost ceva foarte interesant pentru mine", spune Sorin.

Sorin e conștient că e prea devreme să spere anul acesta la o medalie. Privește însă încrezător spre ediția din 2018. Şi antrenorul are încredere în forțele și talentul lui.

"Noi vom face tot ce putem. Din punct de vedere tehnic, sportivul este foarte bine pregătit şi cred că vom lăsa o imagine frumoasă", spune Florin Spulber.

JOCURILE OLIMPICE SOCI. Ceremonia de deschidere a Olimpiadei va avea loc pe 7 februarie. Biatlonista Eva Tofalvi, prezentă la a cincea ediție a Jocurilor, va fi portdrapelul României.