MENIU

JO 2016. Președintele CIO cere o ''revizuire totală a sistemului de luptă împotriva dopajului''

<p>Jocurile Olimpice de la RIO 2016</p>

JO 2016. Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a cerut marți o ''revizuire totală a sistemului de luptă împotriva dopajului'', cu trei zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio.

JO 2016. CIO dorește ''un sistem de luptă împotriva dopajului mult mai robust și mai eficace, care să ofere mai multă transparență'', a declarat Bach, în timp ce incertitudinea planează încă asupra numărului de sportivi ruși admiși să participe la Jocuri, după raportul McLaren în care este evocat un dopaj de stat în Rusia.

''Evenimentele recente arată că avem nevoie de o revizuire totală a sistemului de luptă împotriva dopajului'', a declarat Bach, în deschiderea celei de-a 129-a sesiuni a CIO care reunește circa o sută de membri ai instanței.

''CIO dorește un sistem antidoping mult mai robust și mult mai eficace. Aceasta necesită responsabilități clar stabilite, mai multă transparență, mai multă independență și o mai bună armonizare la nivel mondial'', a adăugat șeful mișcării olimpice.

Așa cum deja anunțase în iunie, CIO va formula propuneri în cadrul unui summit olimpic în octombrie și într-o conferință extraordinară a Agenției mondiale antidoping (AMA/WADA) în 2017.

Mai multe articole despre:
dopaj CIO Jocurile Olimpice 2016 RIO 2016