MENIU

JO 2016. Înotătorul Nikita Lobințev, exclus din lot pentru dopaj

Unul dintre cei 7 înotători ruşi calificaţi la Olimpiada de la Rio, Nikita Lobințev, a fost exclus către Federația internațională de natație (FINA), a fost depistat pozitiv la Meldonium, după un control antidoping în iunie.  

"După un examen atent al dosarului, USADA a concluzionat că slaba concentrație de Meldonium în eșantionul urinar prelevat de la sportiv este conformă cu o ingerare dinaintea interzicerii oficiale a substanței, la 1 ianuarie 2016", a explicat agenția americană. "Conform recomandării AMA din 30 iunie 2016 pentru cazurile care implică Meldonium, Lobințev nu va fi suspendat și nu va avea rezultatele dinainte de 16 iunie 2016 anulate, data prelevării", a mai spus Usada coform Agepres.

Lobințev, care a cucerit medalia de bronz la 100 m liber la JO 2012, dar și de argint la JO 2008, cu ștafeta rusă de 4x200 m, făcea parte din echipa de natație a Universității Californiei de Sud (USC) și a fost controlat de USADA după un antrenament pe 16 iunie 2016.

Înotătorul rus a fost însă declarat neeligibil pentru Rio de Janeiro, întrucât numele lui a fost citat în raportul McLaren, comandat de WADA.

Mai multe articole despre:
dopaj JO 2016 Nikita Lobințev