MENIU

JO 2016. Cei 22 de atleţi români intră de vineri în competiţie. Florina Pierdevară este prima

<p>Sportiv rom&acirc;n, rămas fără medalie</p>

Atleţii români intră în competiţie la Jocurile Olimpice de la Rio, începând de vineri, delegaţia tricoloră numărând 22 de sportivi, iar prima care concurează este Florina Piedevară, în serii la 1.500 de metri.

Florina Pierdevară va lua startul în cea de-a doua serie la 1.500 de metri, vineri noapte, de la ora 02.38, conform news.ro.

Delegaţia României la JO de la Rio include 22 de atleţi: Elena Daniela Cârlan, Paula Claudia Todoran, Marius Viorel Ionescu, Nicolae Soare (toţi la maraton), Andreea Arşine, Claudia Nicoleta Ştef, Ana Veronica Rodean (la 20 km marş), Marius Cocioran, Narcis Ştefan Mihăilă (la 50 km marş), Alina Rotaru (săritura în lungime), Elena Andreea Panţuroiu, Cristina Bujin şi Marian Oprea (triplusalt), Claudia Mihaela Bobocea (800 m), Florina Pierdevară (800 m şi 1.500 m), Bianca Răzor (400 m), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole), Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Mikloş şi Adelina Pastor (ştafeta de 4×400 m).

Din lotul României a făcut parte şi săritorul în înălţime Mihai Donisan, care a părăsit satul olimpic la câteva zile după ce a ajuns la Rio, după ce un test la meldonium a fost găsit pozitiv şi a fost suspendat de către IAAF.

Competiţia de atletism la Jocurile Olimpice de la Rio se încheie chiar în ultima zi, 21 august.

Cea mai recentă medalie a atletismului românesc la JO datează de la Olimpiada de la Beijing, din 2008, la care Constantina Diţă a obţinut aurul la maraton.

Mai multe articole despre:
JO 2016 Florina Pierdevară