MENIU

JO 2016: Cătălina Ponor a RATAT podiumul la bârnă IMAGINI

Tripla campioană olimpică Cătălina Ponor şi multiplul medaliat la Campionatele Mondiale şi Europene Marian Drăgulescu au evoluat în această seară în finale de la bârnă, respectiv sărituri din cadrul concursului olimpic de la Rio. Din păcate, Cătălina Ponor a RATAT podiumul, la fel ca şi Drăgulescu. România rămâne cu doar 4 medalii la Rio.

Cătălina Ponor a obţinut doar nota 14.000, cu care s-a situat în afara podiumului, pe locul 4 în clasamentul provizoriu. La finalul competiţiei, Ponor a terminat abia pe poziţia a şaptea.

Marea surpriză a probei a venit de la câştigătoare - o sportivă din Olanda, Sanne Wevers.

Gimnasta originară din Constanţa a avut şansa de a se lupta pentru cea de-a șasea medalie olimpică din palmares, după ce a obținut luni dimineața calificarea în finala de la bârnă.

Cătălina Ponor, aflată la a treia finală olimpică la bârnă, a intrat a cincea în concurs şi a fost notată cu 14,000, după ezitări decisive pe parcursul exerciţiului, astfel că s-a clasat doar pe locul 7.

Medalia de aur a fost câştigată de Sanne Wevers (Olanda, 15,466), urmată pe podium de gimnastele americane Lauren Hernandez (15,433) şi Simone Biles (14,733).

La JO din 2004, Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur la bârnă, ea având alte patru medalii olimpice în palmares: aur, la sol şi cu echipa (2004), argint la sol (2012) şi bronz cu echipa (2012).