MENIU

JO 2016: Atletism. Narcis Ştefan Mihăilă, locul 31 la 50 km marş

Atletul Narcis Ştefan Mihăilă s-a clasat, vineri, pe locul 31 la 50 de kilometri marş, iar Marius Cocioran a abandonat, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Narcis Ştefan Mihăilă a încheiat cursa de 50 de kilometri cu timpul de 4:02.46 ore, cea mai bună performanţă personală, cu care s-a clasat pe locul 31, după ce la jumătatea traseului se afla pe poziţia a 65-a.

"Narcis Ștefan Mihăilă, 29, a terminat epuizat, dar pe picioare, în urmă cu câteva minute cursa de 50 km marș, cea mai solicitantă probă din atletism. El a luptat cu onoare și s-a clasat pe locul 31 din 176 de participanți, câștigător fiind slovacul Matej Toth. Am fost alături de Narcis pe ultimii km, încurajându-l pe o căldură năucitoare, înmuiată doar de briza timidă a Atlanticului. După sosire a avut puterea să zâmbească, nefiind capabil să scoată vreun cuvânt. 176 de sportivi s-au aliniat la start, cei mai mulți fiind luați cu targa după sosire. Bravo bătrâne!", a scris Dorin Chioţea (corespondent special Realitatea Media la Rio), despre prestaţia atletului român.

Marius Cocioran a abandonat între kilometrul 25 şi 30, la borna de 25 de kilometri el ocupând locul 54.

Medalia de aur la 50 km marş a fost câştigată de slovacul Matej Toth (3:40.58 ore), urmat de australianul Jared Tallent (3:41.16) şi de Hirooki Arai (Japonia, 3:41.24).

Delegaţia României la JO de la Rio include 22 de atleţi, iar din cei care au luat startul în calificări niciunul nu a trecut în faze superioare până în prezent. În competiţie au mai rămas Marius Viorel Ionescu, Nicolae Soare (la maraton), Andreea Arsine, Claudia Nicoleta Ştef, Ana Veronica Rodean (la 20 km marş), Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Mikloş şi Adelina Pastor (ştafeta de 4×400 m).

Din lotul României a făcut parte şi săritorul în înălţime Mihai Donisan, care a părăsit satul olimpic la câteva zile după ce a ajuns la Rio, după ce un test la meldonium a fost găsit pozitiv şi a fost suspendat de către IAAF.

Competiţia de atletism la Jocurile Olimpice de la Rio se încheie chiar în ultima zi, 21 august.