MENIU

Italienii se tem de Simona Halep. "Ar fi nevoie de un miracol"

Simona Halep o întâlneşte pe Flavia Pennetta în semifinalele de la Us Open. Meciul dintre cele două a pus pe jar presa din Italia, care o consideră pe sportiva noastră un adevărat pericol pentru Pennetta.

"Pennetta şi Vinci în semifinale. Pentru Pennetta urmează Simona Halep, cap de serie numărul 2. Ar fi nevoie de încă un miracol (deşi Pennetta conduce cu 3-1 în întâlnirile directe)", au scris ziariştii de la Intelligonews.it.

"Palpitant, pasionant. Acestea sunt primele adjective care ne vin în minte pentru a descrie meciul dintre Simona Halep şi Victoria Azarenka, care a durat aproape trei ore şi s-a încheiat cu românca ridicând braţele către cer", au comentat şi cei de la oktennis.it.

Mesajul Simonei Halep, înainte de penultimul act de la US OPEN 2015


Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, pentru o echipă japoneză de televiziune, referitor la faptul că nu este o sportivă înaltă, că multă lume îi spunea în copilărie că nu poate evolua la cel mai înalt nivel din această cauză, dar ea nu a ascultat şi şi-a urmat visul.
EDITEAZĂ

Printre jurnaliştii de presă străină care au dorit să-i ia declaraţii Simonei Halep, după victoria româncei în sferturile de finală ale US Open, s-a aflat şi o echipă japoneză de televiziune, scrie Mediafax.ro.

"Îmi pare rău să-ţi spun asta, dar nu eşti înaltă ca alte jucătoare", i s-a adresat Simonei Halep reporterul japonez, în limba engleză. "Jucătoarele japoneze sunt scunde. Ce poţi să le spui fetelor noastre care gândesc: «sunt prea mică, nu pot reuşi în acest sport»?"

"Multă lume îmi spunea asta când eram copil, că nu pot juca la cel mai înalt nivel pentru că nu sunt destul de înaltă, dar nu am ascultat, mi-am urmat doar visul meu de a deveni o jucătoare profesionistă de tenis şi am avut familia mea alături de mine susţinându-mă tot timpul. Am ştiut că am picioare bune, suficientă putere să mă bat cu jucătoarele înalte, aşa că iată-mă aici şi sunt fericită că am reuşit să ajung unde sunt în prezent şi în semifinalele acestui turneu de Grand Slam", a declarat Simona Halep pentru reporterul care îşi flexase genunchii să fie la acelaşi nivel cu ea.

Simona Halep. Record stabilit de româncă, după ce s-a calificat în semifinalele de la US Open

Simona Halep. Ce a spus numărul 2 WTA despre adversara din semifinale, italianca Flavia Pennetta

"Am jucat cu Flavia în acest an, o cunosc destul de bine. Știu că trebuie să fiu foarte competitivă mâine și să joc fiecare minge ca și cum ar fi ultima. Vreau să mă bucur.

E grozav să fiu în semifinală, e cel mai bun turneu de Grand Slam al meu de anul acesta. Am jucat cel mai bun tenis al meu la începutul și la sfârșitul meciului", a afirmat Simona Halep.

Semifinalele US OPEN 2015. Simona Halep vs. Flavia Pennetta. Meciul se joacă la 2 noaptea

Semifinalele US OPEN 2015. Simona Halep vs. Flavia Pennetta. În cazul în care Halep va trece de Pennetta, o va întâlni pe Serena Williams sau pe adversara ei, italianca Roberta Vinci.

Cine este Flavia Penneta?


Pennetta, 33 de ani, a câştigat de-a lungul carierei 10 titluri, cu unul mai puţin decât Simona. Cele mai bune performanţe la turneele de Grand Slam le-a înregistrat chiar la US Open, unde s-a calificat de două ori în faza semifinalelor.

Pennetta a fost în trecut iubita lui Carlos Moya, iar acum este într-o relaţie cu italianul Fabio Fognini.

Este una dintre cele mai bune jucătoare ale Italiei, ajutând echipa de Cupa Fed să cîştige nu mai puţin de patru titluri. Flavia este şi o jucătoare excelentă de dublu, fost lider mondial în 2011, câştigând un titlu de Mare Şlem, Australian Open, dar şi Turneul Campioanelor.

Simona Halep este în SEMIFINALE la US OPEN

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele de la US OPEN, după ce a învins-o pe Victoria Azarenka, numărul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. Halep va juca în semifinale, joi, cu italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26.
Meciul a durat două ore şi 40 minute. În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

În vârstă de 33 de ani, Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.