MENIU

Italienii au recurs la un gest surprinzător. Cine s-ar fi aşteptat la aşa ceva? Au renunţat

Comitetul olimpic italian (CONI) a retras în mod oficial candidatura orașului Roma la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024, după refuzul noului primar al capitalei Italiei, Virginia Raggi, de a susține proiectul, informează AFP.

"Am scris astăzi Comitetului Internațional Olimpic pentru a întrerupe procesul de candidatură pentru Roma-2024", a declarat președintele CONI, Giovanni Malago, în cursul unei conferințe de presă care a avut loc marți, conform agerpres.

Virginia Raggi anunțase, la sfârșitul lunii trecute, că ar fi "iresponsabil" din partea sa să susțină candidatura Romei pentru JO 2024, din cauza costurilor ridicate pe care le implică găzduirea unui eveniment de o asemenea anvergură.

''Nu Jocurilor betonului! Absolut nu! (...) Nu catedralelor în deșert (...). Noi nu vom ipoteca viitorul acestui oraș'', a spus Raggi, menționând că Jocurile sunt întotdeauna ''un soi de vis care se transformă în coșmar'' pentru locuitori.

După retragerea Romei, în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 au mai rămas trei orașe — Los Angeles, Paris și Budapesta.

Mai multe articole despre:
Jocurile Olimpice Italia Roma