MENIU

Simona Halep a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat, sâmbătă, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1. 

Vestea proastă pentru Simona Halep este că desfăşurarea finalei ar putea fi afectată de vremea rea. În ultimele zile, a plouat la Paris, iar meciurile băieţilor din sferturi chiar au fost amânate şi reprogramate. Există riscul să plouă şi sâmbătă, deci şi finala Simonei Halep ar putea fi mutată la o oră mai târzie. Rămâne de văzut dacă ploaia va încurca planurile organizatorilor.

În acest sens, Ion Ţiriac le-a recomandat gazdelor de la Roland Garros să ia în calcul dotarea cel puţin a unui teren cu acoperiş.

"Nu aş face doar un acoperiş la Roland Garros, ci patru sau cinci! Nu vă dati seama că aţi comis o mare greşeală când aţi refuzat să vă mutaţi la Versailles, unde se putea face cel mai mare complex sportiv din lume?

Iar treaba cu acoperisul e ridicolă! Aveţi 200 de ţări care transmit turneul si le spuneti ca Roland Garros este singurul loc din lume unde nu se joacă atunci când plouă? Ce sport e ăsta? Ce imagine daţi voi Parisului? Nu înţeleg ce aţi asteptat atât de mult!", a spus Ţiriac pentru Le Parisien, preluat de ziare.com.

Citiţi şi:

Simona Halep-Sloane Stephens Roland Garros LIVE. Cât de sexy e Sloane Stephens, noua Serena Williams

Altfel, este a doua finală consecutivă la Roland Garros pentru Simona şi a doua în acest an, după cea de la Australian Open, pierdută în faţa lui Caroline Wozniacki.

Mai multe articole despre:
Roland Garros Ion Tiriac Simona Halep