MENIU

Ilie Năstase: Ar fi bine ca Simona Halep să își dozeze forma la Roland Garros

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a afirmat, luni, într-o conferință de presă, că Simona Halep ar trebui să își dozeze forma la turneul de la Roland Garros, aflat în desfășurare.

''Ea (Simona Halep, n. red.) a jucat bine în ultimele turnee la care a participat. Ar fi bine ca să își dozeze cea mai bună formă la un turneu de Grand Slam, dar asta este greu'', a afirmat după conferința de presă dedicată celui mai mare turneu de tenis Under-14 din Europa, Dr. Oetker Junior Trophy, competiție care se desfășoară la Centrul Național de Tenis din București.

Despre evoluția Simonei pe terenurile de zgură în sezonul actual, Năstase a precizat: ''Simona a avut un sezon bun, dar ar trebuie să aibă asemenea performanțe și la un turneu de Grand Slam. Ea a câștigat cam totul până acum. Roland Garros este diferit, altă presiune, alt public, manageri. Toate jucătoarele își doresc să câștige un turneu de Grand Slam și atunci este foarte greu''.

Ilie Năstase a precizat că va merge la Paris, pentru a urmări al doilea turneu de Mare Șlem al anului: ''Voi merge în Franța, să văd turneul de tenis de la Roland Garros, din săptămâna a doua. Deocamdată sunt aici. Este frumos să vezi atâția copii care joacă tenis. Pe vremea mea, nu erau așa mulți. Dar asta este un lucru bun că se întâmplă în România. Vreau să le mulțumesc sponsorilor, că fără ei nu se putea organiza. Dacă nu sunt bani, nu se fac turnee, asta este''.

Întrebat de numărul mare de jucătoare din țara noastră la actuala ediție a turneului de tenis Roland Garros, Năstase a spus: ''Este un ciclu, fetele sunt mai bune ca băieții. Ne bucură oricum, poate peste câțiva ani vor veni și băieții din urmă. Să avem și băieți și fete''.

Despre posibilitatea ca România să joace un meci cu trofeul Fed Cup pe masă, Ilie Năstase a comentat: ''Dacă în afară de cele 3-4 jucătoare care sunt acum, mai vin din urmă încă 3-4 jucătoare bune, se pot face atunci chiar două echipe''.

Mai multe articole despre:
Ilie Năstase Simona Halep jucătoare ternis