MENIU

HAOS în Liga I. LPF:FRF să decidă soarta echipei RAPID. Meciurile se amână

LPF a anunţat, joi seara, într-o conferinţă de presă că Rapid ar putea juca în liga I, însă FRF trebuie să decidă acest lucru. Situaţia s-a schimbat în doar câteva ore, după ce la prânz Poli Timişoara a fost anunţată că va intra în liga 1. 

UPDATE, ora 21.20: Câteva situații speciale din fotbalul românesc ne-au făcut să vă invităm în seara asta, târziu, ca să lămurim anumite probleme. Problema principală este clubul Rapid. Dimineață aveam o poziție, în funcție de un document de la administratorul judiciar. După amiază, a mai apărut un document, s-a schimbat poziția administratorului judiciar. E o speranță pentru Rapid, un club de tradiție, care și-a câștigat dreptul de a juca în Liga 1 pe teren”, a spus președintele LPF.

 Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dezvăluit apoi că Liga Profesionistă de Fotbal și-a declinat competența .

”Astăzi, de dimineață, lichidatorul judiciar al clubului Rapid a spus că acesta nu mai poate presta activități sportive. În această seară, domnul lichidator și-a schimbat punctul de vedere. Cred că-l cheamă domnul Brihac. Poate că asta era minunea de care vă vorbeam de dimineață. Secretarul general al LPF va sesiza Comisia de Disciplină a FRF, hotărârea acesteia putând fi atacată la Comisia de Recurs. Vom înainta mai departe cauza către Comisia de Disciplină, care să decidă dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile legale pentru ca Rapid să continue sau nu în Liga 1”, a declarat Justin Ștefan, care susține că partidele pe care ar fi trebuit să le dispute Rapid sau ACS Poli să fie amânate:

 

„Meciurile Rapidului sau ACS Poli Timișoara vor fi amânate până la soluționarea cauzei”.

 

UPDATE, ora 21.00: Problema este clubul Rapid. Dimineață aveam o poziție, iar după-amiază a apărut un document în care se schimbă poziția clubului. Există o speranță pentru Rapid", a spus Gino Iorgulescu.

UPDATE, ora 20.10: Finanţatorul FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, joi, că a fost înfiinţat un Comitet al Creditorilor, iar acesta a desemnat un reprezentant care să depună la LPF dosarul de înscriere în sezonul 2016/2017 al Ligii I.

 

"Nu am putut face Comitetul Creditorilor, până nu am primit împuternicire de la lichidatorul judiciar Aurel Brihac. Astăzi, ne-a dat această împuternicire. În Comitetul Creditorilor, ales cu majoritate de voturi, în Adunarea Generală a Acţionarilor, sunt trei persoane: reprezentantul Azuga Waters, Violeta Moraru, Irimeş Adrian şi doamna Dincă. Acest Comitet al Creditorilor l-a desemnat pe Răzvan Căprăroiu, reprezentantul suporterilor, să meargă la Liga Profesionistă de Fobal şi să depună actele pentru înscrierea în Liga I", a spus Moraru la Digi Sport.

 

Update, ora 19.30: Demersul Rapidului pare să mai aibă șanse de reușită. LPF a anunțat o conferință de presă în această seară, de la ora 21:00. Cel mai probabil, Liga Profesionistă de Fotbal va anaiza până atunci actele depuse de Rapid și va da un nou anunț cu privire la eligibilitatea clubului giuleștean pentru a juca în Liga 1.

UPDATE: ora 12.30. Justin Ştefan, secretar general LPF, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că "ACS Poli Timişoara va evolua în Liga 1 în locul Rapidului. Rapidul este în faliment, la această oră. Rapidul, din perspective juridice, din păcate, nu poate participa la competiţie. ACS Poli Timişoara porneşte cu minus 14 puncte în Liga 1.

Dacă pe 24 august Rapid va ieşi din faliment, din adresa lichidatorului judiciar pe care am primit-o, Rapid nu ar putea participa la activităţi sportive".

Cum procedura de faliment, adică executarea silită, a fost deja demarată, urmând a fi întreruptă dacă se decide altceva pe 24 august, Rapid o va lua de la zero din Liga a V-a.

Antrenorul Rapidului, Dan Alexa, şi-a anunţat deja elevii că renunţă la funcţia sa.

"Mi-am anunțat jucătorii că a fost ultima mea zi la Rapid și, practic, și pentru mulți dintre ei. Am vrut să plec ultimul de aici, am avut speranțe, dar e clar că nu se mai poate continua. Am puterea să mă uit în ochii oricărui suporter. Le mulțumesc tuturor celor care au rămas alături de mine chiar dacă nu mai aveau contracte.

Rapid nu mai poate face transferuri, pentru că noilor achiziții nu li se pot înregistra contractele din cauza falimentului, iar acum sunt doar patru oameni legitimați: Raul Costin, Nicolae Vasile, Saifeddine Alami și Cristian Raiciu. E cea mai tristă zi din viața mea, îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat. Nu vreau să vorbesc de domnul Moraru, nu vreau să acuz pe nimeni, sunt prea supărat să spun tot ce simt... Nu știu dacă s-au făcut toate eforturile pentru salvarea clubului!", a spus Dan Alexa, potrivit gsp.ro.

 
Mai multe articole despre:
Rapid faliment