MENIU

Simona HALEP, pentru prima dată în FINALA de la WIMBLEDON

Simona Halep - Elina Svitolina

Simona Halep (locul 7 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (locul 8 WTA) cu 6-1, 6-3, în semifinala de la WIMBLEDON 2019. Românca este pentru prima dată în FINALA de grand șlem de la LONDRA!

HALEP - SVITOLINA LIVE. Simona Halep s-a calificat în premieră în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, joi, după ce a învins-o în penultimul act pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3. 

În finala de sâmbătă, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Serrena Williams, finalista de anul trecut, şi cehoaica Barbora 

Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, care a pierdut finalele din 1972 şi 1976.

Pentru Halep este a cincea finală de Mare Şlem din carieră, după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 217 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

LIVETEXT 

SETUL 2

6-1, 6-3: GAME SET ȘI MECI!!! Victorie superbă a Simonei Halep și suntem în finala de la Wimbledon. Simo e la prima finală din carieră la turneul englez! 

5-3 pentru HALEP!

4-3 pentru Halep, tot mai aproape de FINALĂ! Lung de linie trimite românca, două mingi de break, 15-40. 

3-3 revenire spectaculoasă a Simonei pe serviciul ucrainiencei.

3-2 pentru Svitolina!

2-2 HALEP închide punctul în lungul liniei (40-0). Un nou game alb

2-1 pentru Svitolina! Ucraineanca revine la conducere!

1-1 GAME ALB făcut de Simona!

1-0 pentru Svitolina. 

SETUL 1 încheiat după 43 de minute!

- 6-1 SET câștigat de HALEP! 6 mingi de SET anulate de Svitolina, după un GAME de 10 minute.

-  5-1 SUPER SIMO, la un pas de a câștiga setul! Simona reușește să închidă game-ul cu o lovitură excepțională, după o scurtă grea a adversarei. Halep servește pentru set. 

- 4-1 pentru Simona, care o ține în expectativă pe ucraineancă

- 3-1 pentru Simona, care s-a dovedit extrem de rapidă în fața adversarei.

- 2-1 pentru Halep! Ucraineaca a reușit un BREAK rapid.

- 2-0 pentru româncă. Simona este în mare formă. Svitolina a salvat trei mingi de break, însă nu a fost suficient!

- 1-0 pentru Simona. Meciul a început cu un game maraton. Simona este destul de agresivă.

ORA 15.08: Începe meciul: Simona servește prima!

ORA 15: Cele două jucătoare au ieșit la încălzire!

Svitolina nu este în cea mai bună formă având în vedere problemele de la genunchi cu care se confruntă. În cealaltă semifinală de la Wimbledon se vor întâlni americanca Serena Williams și cehoaica Barbora Strițova. ↑

HALEP și SVITOLINA se luptă pentru un loc în FINALA de la WIMBLEDON care se va disputa la Londra, sâmbătă - 13 iulie. 

În cea de-a doua semifinală se vor înfrunta Serena Williams (SUA) și Barbora Strycova (Cehia), imediat după meciul Simonei Halep.

Simona Halep e la a doua semifinală la Wimbledon din carieră. Pe prima a pierdut-o în fața canadiencei Eugenie Bouchard, iar acum visează să dea lovitura și să meargă în marea finală, acolo unde ar putea da din nou peste coșmarul Serena Williams.

"Joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă", a spus HALEP după meciul din sferturi cu chinezoaica Zhang, dar n-a vrut să-și aducă aminte de meciul cu Bouchard din 2014.

Va fi a opta întâlnire dintre Simona Halep și Elina Svitolina, ucraineanca având avantaj la general, scor 4-3.

„De fiecare dată când am jucat cu Svitolina a fost greu. Mă aştept la un nou meci greu. Suntem în semifinale, aşa că nu prea contează de câte ori ai jucat împotriva viitoarei adversare sau ce scor e în meciurile directe. Trebuie să dau tot ceea ce am mai bun şi să încerc să câştig meciul. Pe amândouă. Nu contează. E semifinală de Grand Slam pe iarbă. Oricine poate juca bine și chiar nu contează. Când mă gândesc la Svitolina îmi vine în minte cu siguranță revenirea de la Roland Garros" – a spus Halep.

În 2017, Simona Halep reușea o revenire incredibilă în fața Svitolinei în sferturile de la Roland Garros. Ucraineanca avea atunci un set luat și 5-2 în setul secund, însă Simona a dus setul în tie-break, iar apoi s-a impus cu 6-0 în decisiv.

Organizatorii au anunţat miercuri seară programul de mâine de la Wimbledon. Prima dintre semifinale le va aduce faţă în faţă pe Simona Halep şi Svitolina, pentru ca apoi, după terminarea confruntării, tot pe Terenul Central să aibă loc întâlnirea dintre Serena Williams, de 7 ori învingătoare pe iarba londoneză şi marea surpriză Barbora Strycova.

Simona Halep a ajuns în semifinale după o revenire spectaculoasă în fața chinezoaicei Zhang, care a condus-o cu 4-1 în primul set. Simona Halep a revenit și a învins fără probleme cu 7-6 și 6-1.

Simona Halep, în semifinale la Wimbledon. Marti, imediat după victoria spectaculoasă a Simonei Halep, s-a disputat și partida dintre Elina Svitolina (8 WTA) – Karolina Muchova (68 WTA), din cadrul sferturilor turneului de la Wimbledon, Marea Britanie.

Simona Halep, în semifinale la Wimbledon. Elina Svitolina a castigat clar, scor 7-5, 6-4 meciul cu Muchova și o va întâlni pe Halep joi în semifinalele de la Wimbledon. Câștigătoarea va accede în fianala de sâmbătă și va primi un cec de aproape 1,3 milioane euro.

Ce sumă fabuloasă a câștigat deja Simona Halep la Wimbledon. O nouă victorie îi dublează banii

Simona Halep, numărul 7 mondial, s-a calificat marți, 9 iulie 2019, în semifinalele turneului de la Wimbledon, după o victorie în două seturi (7-6, 6-1) în fața chinezoaicei Shuai Zhang.

Pentru parcursul de până acum, Simona Halep și-a adăugat în cont 662.000 de euro.

Cu încă o victorie, Simona Halep va ajunge în finala de la Wimbledon și va primi 1.322.937 de euro, iar dacă va triumfa în finală și va ridica trofeul deasupra capului, Simona va primi 2.645.874 de euro.

Simona Halep beneficiază de un moment favorabil pentru a-și etala cel mai bun tenis al ei pe iarbă: sumele oferite în acest an la turneul de la Londra sunt cu 4,65% mai mari decât cele acordate în ediția precedentă.