MENIU

HALEP, calificată în semifinalele de la ROLAND GARROS

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, miercuri, după o revenire senzațională în sfertul de finală cu ucraineanca Elina Svitolina, câștigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova.

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, nr. 3 mondial, s-a calificat miercuri în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, în urma victoriei obținute în două seturi, 7-6 (7/3), 6-4, în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, nr. 27 mondial.

Halep se califică în semifinale după o revenire din altă lume: 3-6, 7-6, 6-0 cu Svitolina! Simona a fost condusă cu set şi 5-1, dar a avut o atitudine de mare campioană.

Până acum, Halep și Svitolina s-au duelat de două ori. În 2013, Halep s-a impus clar, 6-1, 6-1 la Sofia, iar în acest an, în finala de la Roma, Elina a câștigat, scor 4-6, 7-5, 6-1, profitând de accidentarea la gleznă a Simonei.

Ambele jucătoare au acuzat mici probleme medicale zilele trecute: românca încă mai resimte dureri după accidentarea la glezna dreaptă, suferită în finala de la Roma, în timp ce Svitolina s-a plâns pe durata competiţiei pariziene de probleme la spate. 

Primele cuvinte ale Simonei Halep, după revenirea miraculoasă de la Roland Garros 

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinale de la Roland Garros, miercuri, după o revenire senzațională în meciul cu Elina Svitolina. Halep, a treia favorită, a revenit de la 1-5 în setul secund, a salvat o minge de meci în tie break și a dominat clar setul decisiv, reușind să ajungă în a doua ei semifinală la Internaționalele Franței, după cea din 2014, an în care a pierdut finala cu Maria Șarapova, scrie Agerpres.ro. 

Mai multe articole despre:
Tenis Roland Garros Simona Halep Elina Svitolina