MENIU

Gigi Becali aruncă bomba! Anunţ incredibil

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunţat că CSA Steaua se va desfiinţa

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunţat că CSA Steaua se va desfiinţa, iar latifundiarul va primi, astfel, înapoi, marca Steaua, palmaresul și istoria clubului.

"CSA va promova, că n-are adversar. Dar să vedem cât mai rezistă CSA, că am început să mai câştig din procese. Le câștig procesele și cu marca, și cu tot și cât de curând se vor desființa", a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Istoricul conflictului dintre Gigi Becali și Armată

Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Gigi Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens. Pe 4 mai 2018, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul intentat de Gigi Becali în privinţa recuperării mărcii Steaua. Decizia este definitivă, astfel că Becali nu are dreptul să folosească numele şi emblema.

Mai multe articole despre:
Gigi Becali CSA Steaua fcsb