MENIU

Gigi Becali, anunţ ŞOC după măcelul de la Roma. Patronul FCSB i-a lăsat pe toţi mască

Gigi Becali

FCSB a fost eliminată din Europa League după ce s-a înclinat cu scorul de 5-1 (3-0) în meciul cu Lazio Roma, disputat joi, pe Stadionul Olimpic din capitala Italiei, în manşa a doua a şaisprezecimilor de finală ale competiţiei.

Golurile au fost înscrise de Ciro Immobile (minutele 7, 43 şi 71), Bastos (35) şi Felipe Anderson (51), respectiv Harlem Gnohere (82).

Citiţi şi:

Vedeţi aici ce l-a enervat pe Gigi Becali. Cum a marcat Lazio cele 5 goluri

Imediat după meci, Gigi Becali a afirmat la Digisport că în timpul meciului i-a trecut prin gând chiar să se retragă din fotbal. Patronul FCSB a afimat că nu va mai face transferuri şi că se gândeşte să dea echipa.

"În timpul mecilui, aveam sentimentul să spun că nu mai vreau să vorbesc de fotbal în viaţa mea. Îmi cer iertare, am întrecut măsura. Nu ne putem compara cu ei. Niciodată n-am fost dezamăgit de fotbal ca-n seara asta. Eu vă promit că atunci când va fi vorba de fotbal european, eu n-am să mai vorbesc. O să vă spun că nu ştiu. S-a demonstrat că eu nu ştiu fotbal. Am fost penibil prin ce-am spus, că suntem mai puternici ca ei. E diferenţă mare de clasă, de filosofia fotbalului, de tot.

Am mai jucat noi cu Real Madrid, cu Chelsea, cu Ajax, dar ca-n seara asta, aşa... nişte jaloane. Dar cu Lazio nu mă aşteptam, n-am jucat nimic, am intrat în emoţii, degringoladă. Înseamnă lipsă de bărbăţie, de încredere, lipsă de toate. E clar că 2-3 ani echipa asta n-ai cum... Ca să nu mai vorbesc prostii, tac din gură. Nu mă dezic privind valoarea jucătorilor Man şi Coman. Ei n-au făcut 20 de ani, ei au 19 ani. Cu 2 flori nu se poate face primăvară. Peste 2 ani creşte Coman, creşte Man, Moruţan, Vlad, atunci îmi permit să vorbesc de fotbal european.

Rămânem la stadiul că jucăm pentru banii UEFA. Aşa e. Dacă la pauză îl schimbi pe Nedelcu, poţi să dai vina pe el. Dacă mă întreba cineva, ziceam că echipa e vinovată, schimbam 11 jucători. Meciul ăsta trebuia să se joace cu 3 mijlocaşi centrali la închidere, dacă marcam un gol pe contraatac bine, dacă nu, la revedere... S-a văzut şi absenţa lui Pintilii. Teixeira pierdea mingea, Nedelcu praf, deci 2 mijlocaşi centrali... ce pretenţii să mai ai? Jucătorii mei i-au zis lui Immobile să dea 3 goluri. Păi ce, le-a dat el? Noi le-am dat. Până la urmă dacă aveam 2 mijlocaşi centrali, poate nu ieşea aşa, Pintilii şi Filip. Tot ne scoteau, dar nu aşa de lejer, de batjocoritor", a spus Gigi Becali.

Omul de afaceri regretă că echipa lui n-a putut bucura cei 6000 de români din tribune, oameni care muncesc în Italia.

"Mă gândeam la cei 5-6000 de români, nu le-am adus şi noi o bucurie. Ce să fac...? Vai de capul meu. Sunt amărât când văd că sunt neputincios. O să finanţez echipa, dar la mine transferuri nu mai vedeţi. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu mai vedeţi că eu cumpăr jucători. Ce să mai cred? E ruşinos, tac din gură, îmi văd de treaba mea.

Moruţan, 18 ani, când a văzut nişte bani, ce să mai alerge la Botoşani? De ce să-şi bage echipa în play-off? Are dreptate Iftimie. În loc să alerge pe teren... O să vedem cât o mai sta şi eu în fotbal. Fac numai păcate, mă cert cu lumea, mă trufesc. Îl las pe Talpan şi cu asta-basta. Mi-a venit şi gândul să mă retrag. Dacă în 2 ani pot să fac bani din fotbal, bine... Dar dacă nu câştig, o las. La revedere, tată... O dau. Să se autofinanţeze echipa. De celebritate nu mai am nevoie, nu mă mai interesează ca pe vremuri", a încheiat Gigi Becali.

Mai multe articole despre:
Gigi Becali fcsb