MENIU

Gică Popescu, la 50 de ani. "Baciul": "Galata mi-a dat un salariu dublu şi ceva faţă de Barcelona"

Fostul căpitan al naţionalei împlineşte luni, 9 octombrie, 50 de ani. Gică Popescu a reuşit, în cariera  de jucător, să poarte banderola de lider al Barcelonei.

Într-un interviu acordat pentru GSP, cel poreclit "Baciul" a oferit detalii interesante şi picante dintr-o carieră aproape fără pereche în fotbalul românesc.

"Ce mare păcat a fost că nu existau YouTube și alte siteuri, televiziunile nu erau atât de prezente cum sunt acum. Cred că dacă eu cu Hagi am juca azi la Barcelona, voi ați avea studiouri acolo! Sigur v-ați fi mutat unele emisiuni la Barcelona!

Hagi a stat lângă familia mea. El a fost tatăl lui Nico în perioada de după condamnare, ne-a ajutat pe toți enorm. Eu nu voi lucra niciodată în vreun proiect în fotbal împotriva lui Hagi. Ce eram noi apropiați înainte, dar acum suntem și mai și!

Eram obișnuit cu bani mulți din România. Fotbaliștii câștigau infinit mai mult decât un om normal! Doar că nu prea aveam ce face cu banii. În '90 s-a deschis totul și ne-am apucat să cumpărăm. Am luat mașini, haine, și aia, și aia... Făceam cheltuieli inutile, într-o nebunie! Copiii de azi cresc cu mașini de mici, nu-i mai tentează o mașină așa cum mă tenta pe mine la 22 de ani. În '90 voiam să cumpăr tot!

Galatasaray mi-a oferit un salariu dublu și ceva față de ce luam la Barcelona! Nici nu mai aveam o vârstă ca să zic că am timp destul, făceam 30 de ani. Iar banii sunt importanți. Vedeți și ce s-a întâmplat acum cu Neymar... Banii contează cel mai mult. Peste tot, nu numai în sport!", sunt câteva pasaje din interviul oferit de Gică Popescu.

Mai multe articole despre:
GICA POPESCU