MENIU

Gică Popescu: Îmi pare rău că o tragedie ne-a legat din nou. Generaţia de Aur nu trebuie destrămată

<p>GICĂ POPESCU </p>

Fostul căpitan al echipei naţionale, Gică Popescu, a intervenit telefonic la Jocuri de Putere, unde a vorbit despre cel care a fost Didi Prodan. "Eu ştiu cât de mult i-a iubit pe toţi dintre colegii noştri", a spus ex-internaţionalul român.

Popescu a afirmat că tragedia care a lovit fotbalul românesc în ultimele zile, şi anume decesul lui Didi Prodan, a unit şi mai mult Generaţia de Aur.

"Am încercat să-i ajutăm familia lui Didi Prodan, să treacă mai uşor prin acest moment. Eu ştiu cât de mult i-a iubit pe toţi dintre colegii noştri. Am considerat că ultimul lucru pe care-l putem face este să-l cărăm pe braţe. A fost o decizie pe moment. Cei pe care i-am sunat au fost de acord, au spus că la orice oră vor ajuta familia lui Didi Prodan. Aş vrea să spun că dacă ar fi să găsim un lucru bun e că ne-am reunit noi, cei din Generaţia de Aur, şi că am înţeles că interesele personale nu-şi au rostul. Îmi pare rău că o tragedie ne-a legat din nou. Acest grup al nostru nu trebuie să fie destrămat", a spus Popescu.

Fostul căpitan al Barcelonei a adăugat că actuala conducere a Federaţiei a încercat să copieze programul său de redresare a fenomenului, din campania pentru candidatura la şefia FRF, la alegerile din 2014.

"Luaţi programul meu din 2014 de candidatură la FRF şi acela este drumul. Acest program trebuie făcut de oameni care se pricep. Dar trebuie să înţelegi fenomenul. Chiar şi nouă ne este greu. Nu mai am entuziasmul pe care l-am avut în 2014. Este o muncă titanică, la care trebuie să te înhami 24 de ore, 7 zile pe săptămână, pentru a avea succes. Aşa au reuşit Germania, Belgia.

Deocamdată, FRF are un preşedinte ales democratic. Oricare dintre foştii mei colegi de la naţională care a luat calea administrativă este mai bun decât cei de acolo! Dacă nu înţelegi fenomenul, este imposibil să-l pui în practică. Actuala conducere a FRF a încercat să fure din programul meu, dar n-au înţeles. Au citit, dar n-au interpretat cum trebuie. Vorbesc din punct de vedere tehnic", a declarat Gică Popescu la Realitatea TV.

Citiţi şi:

Cornel Dinu: A fost o lovitură politică în 2014. Au fost aduşi aceşti torţionari ai fotbalului 

Florin Prunea, colegul lui Gică Popescu din Generaţia de Aur, a vorbit şi el la Jocuri de Putere.

Fostul portar al echipei naţionale a intervent la Realitatea TV, unde a criticat foarte multe acţiuni ale lui Răzvan Burleanu. "A luat 100.000 euro primă de calificare pentru EURO 2016, mai mult decât un fotbalist de la primele trei echipe din România. Are nişte frustrări", a dezvăluit Prunea.

Fostul component al Generaţiei de Aur a vorbit despre contractele din Federaţie

"Eu am stat cu băiatul ăsta şi mi-a jignit colegii şi ne-a făcut analfabeţi. Ne-a întrebat ce-am făcut noi pentru fotbalul românesc.

Contractul lui Daum este, cu tot cu staff, peste 2 milioane de euro. Autorităţile statului să înceapă o anchetă: ce se întâmplă cu contractele de sponsorizare din FRF, cu contractul domnului Daum?

Orice sumă peste 50.000 euro se trece prin Comitetul Executiv. Eu sunt membru, dar nu am văzut niciun contract. Contractul lui Daum a fost votat ilegal. Actualul preşedintele FRF a încălcat statutul şi modul în care se conduce Federaţia.

A luat 100.000 euro primă de calificare pentru EURO 2016, mai mult decât un fotbalist de la primele trei echipe din România. Are nişte frustrări. Cum poţi să întinezi memoria lui Didi Prodan, un român adevărat? Didi Prodan mi-a spus că nu-l suportă pe Burleanu că vorbeşte urât despre poporul român. Burleanu să ne lase în pace! Ce preşedinte e ăsta?", s-a întrebat, retoric, Prunea.

Mai multe articole despre:
GICA POPESCU