MENIU

Gâlcă, în vizorul unor cluburi din Spania

<p>Constantin G&acirc;lcă </p>

Constantin Gâlcă este în vizorul unor cluburi de fotbal din Spania, țara sa de adopție, în care a petrecut ca jucător zece ani, a scris miercuri ziarul madrilen As despre antrenorul care în sezonul trecut a pregătit-o pe Steaua București.

La 43 de ani, Constantin Gâlcă avansează cu pași mari în cariera se antrenor, apreciază cotidianul, ce amintește că mijlocașul a evoluat în Spania mai ales la Espanyol, dar și la Mallorca, Villarreal, Zaragoza, Almeria. După ce a agățat ghetele în cui, Gâlcă a antrenat echipa secundă a clubului Almeria (2009), apoi a fost selecționer al naționalei Under-17 a României (2013-2014). În sezonul trecut, când a preluat-o pe Steaua, s-a văzut adevăratul său nivel, el câștigând cu formația bucureșteană toate trofeele posibile: campionatul, Cupa României și Cupa Ligii. Acum el este favorit să fie desemnat antrenorul anului în România, scrie Agerpres.ro.

În vară, el a decis să nu continue la Steaua, fiind dornic să antreneze în străinătate, pentru a progresa. Prima opțiune este Spania, unde este apreciat după ce a jucat atâția ani și are avantajul că vorbește bine limba.

Mai multe articole despre:
Spania fotbal Constantin Gâlcă