MENIU

Gabi Balint, mesaj emoționant din camera de spital

Gabi Balint

Gabi Balint, fostul mare fotbalist al României, a vorbit, din camera de spital, la câteva zile după infarctul suferit.

Gabi Balint are o veste bună despre starea sa de sănătate și un mesaj pentru români, după experiența extremă prin care a trecut. 

”De vreo 5 zile tot privesc pe fereastra salonului spitalului Fundeni și mă întreb: O fi Lăcă sau îngerul meu pazitor?!

Gata. A trecut. Sunt ca nou.
Mulțumesc pentru toate mesajele voastre (mult mai multe decît cele pe care le primesc de ziua mea sau de Craciun) Mulțumesc că v-ați facut griji și v-ați rugat pentru mine! Am realizat cît sunt apreciat în țara mea și asta mi-a dat putere. Totuși când mi-am citit CV-ul pe anumite platforme online... Balint a fost...a jucat...a cîștigat... Brrr... Senzația că eram deja plecat cu mingea la picior m-a cuprins.
Mă înclin în fața colectivului de medici si asistenți de la institutul de urgență pentru boli cardiovasculare Dr. C.C. Iliescu. Datorită lor mai pot să hoinăresc și eu prin viață. Nu există cuvinte care să-mi exprime mulțumirea.

În fiecare zi ne intersectăm cu ea în oraș. Ambulanța. O privim cum trece în viteză cu girofarurile și sirena pornite, strecurîndu-se printre mașini. Niciodată nu m-am gîndit că într-o bună zi aș putea fi eu cel care are nevoie de ajutor. Rămîneți în mașini! Priviți-o de acolo!”, a scris Gabi Balint pe Facebook. 

Gabi Balint a suferit un infarct pe 21 septembrie și a ajuns de urgență la spital, unde a suferit o operație în timpul căreia i s-au implantat trei stenturi. 

Starea sa este acum stabilă, potrivit informațiilor venite de la Spitalul Fundeni.

Ultima apariție a lui Gabi Balint a fost joia trecută, în studioul Digi Sport, când a analizat partida CFR Cluj – Lazio, scor 2-1, din Europa League.

Gabi Balint și-a început cariera de fotbalist la Gloria Bistrița, a jucat pentru Steaua în perioada 1890-1990 (265 apariții, 69 goluri) și pentru Real Burgos (83 apariții, 28 goluri) în perioada 1990-1993.

Acesta a reușit o performanță incredibilă la formația din Capitală: a câștigat Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, în 1986, și Supercupa Europei în 1987.

De asemenea, fostul atacant a bifat 34 de apariții pentru echipa națională, reușind să marcheze 14 goluri.

Mai multe articole despre:
spital infarct Gabi Balint