MENIU

FRF, avertizată de UEFA să nu abandoneze competițiile interne! România riscă excluderea din cupele europene

Federația Română de Fotbal (FRF) a primit o informare din partea UEFA cu privire la stadiul procesului de identificare a celor mai bune soluții pentru reluarea competițiilor. 

Forul european avertizează că țările care decid abandonarea competițiilor naționale în curs de desfășurare riscă excluderea din ediția viitoare a Ligii Campionilor și a Ligii Europa.

Scrisoarea a fost redactată de UEFA ca urmare a anunțului făcut de Liga Profesionistă de Fotbal din Belgia, care a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

În documentul trimis asociațiilor naționale, UEFA, Asociația Cluburilor Europene și Asociația Ligilor Europene evidențiază întâi contextul “crizei de sănătate fără precedent pentru societatea noastră, cu un impact dramatic asupra tuturor industriilor și sectoarelor economice”, în care “fotbalul nu face excepție și și-a suspendat deja de săptămâni bune competițiile interne și europene”.

Scenariul adoptat poate fi anunțat la jumătatea lunii mai

FRF susține că UEFA analizează scenarii care acoperă lunile iulie și august 2020, incluzând posibilitatea reluării competițiilor UEFA după finalizarea competițiilor naționale.

Gestionarea integrată a calendarelor este imperios necesară pentru că finalizarea sezonului 2019/2020 trebuie corelată cu începutul următorului sezon, care poate fi afectat de această extindere a termenului după 30 iunie 2020. Urmărind îndeaproape evoluția situației, grupurile de lucru vor indica <pe cât de curând posibil, în mod ideal la jumătatea lunii mai, care dintre planurile de finalizare a sezonului poate fi adoptat>“, se arată în comunicatul FRF.

Vezi mai multe detalii pe realitatateasportiva.net.