MENIU

Fostul rugbist George Baltă, paralizat în urmă cu 10 ani, şi-a luat permisul auto

Fostul rugbyst George Baltă, care a rămas paralizat în urmă cu 10 ani, a susținut marți, cu succes, proba de traseu pentru obținerea carnetului de conducere auto.

Deși este de mult timp imobilizat în scaunul cu rotile, George Baltă s-a hotărât de curând să obțină permisul auto pentru a se deplasa cu mașina, scrie Agerpres.ro.

A urmat cursurile unei școli de șoferi, a susținut proba la sală, iar marți a susținut proba de traseu. ''În noi stă puterea de a avea o viață mai bună. Fă ce te face fericit, trăiește liber'', și-a motivat George Baltă alegerea, într-o rețea de socializare.

În urmă cu 10 ani, la 11 martie 2006, rugbystul George Baltă a suferit un grav accident pe teren, în timpul unui meci. A fost diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical, luxație anterioară bilaterală C6-C7, ceea ce înseamnă că avea coloana vertebrală deformată în zona gâtului și măduva secționată complet. În urma accidentului, George a rămas paralizat de la piept în jos și imobilizat în fotoliu rulant. Ambițios, George a susținut bacalaureatul și a urmat și cursurile unei facultăți.

Mai multe articole despre:
permis auto George Baltă rugbist