MENIU

FORMULA 1. Lewis Hamilton se apropie de titlul mondial

Formula 1

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) face paşi importanţi către al doilea titlu mondial din cariera sa după ce a câştigat duminică, la Austin (SUA), a cincea cursă consecutivă, însă avantajul său, 24 de puncte, poate fi considerat încă fragil, cu două etape înaintea finalului sezonului de Formula 1.

Hamilton a câştigat 10 din cele 17 Mari Premii desfăşurate în 2014, dar are emoţii în continuare, pentru că ultima cursă, cea de la Abu Dhabi, din 23 noiembrie, va conta dublu ca valoare în clasamente. Astfel, cele 24 de puncte reprezintă un avans important, în condiţiile în care mai sunt 75 de puncte puse în joc, însă colegul său de la Mercedes, Nico Rosberg, poate da încă lovitura în acest final de sezon.

Hamilton a stabilit şi un record în Texas, unde a înregistrat al 32-lea succes din carieră, o premieră pentru un pilot britanic, după ce l-a devansat pe Nigel Mansell.

Cu titlul la constructori adjudecat deja, Mercedes îşi lasă piloţii să se lupte liber pentru al doilea trofeu. Hamilton a fost cel mai rapid driver în toate cele trei şedinţe de antrenamente desfăşurate pe pământ american. Cu toate acestea, Rosberg a ocupat prima poziţie a grilei de start, după calificările care au avut loc sâmbătă. O grilă de pe care au lipsit patru piloţi, cei ai echipelor Marussia şi Caterham, rămaşi în Europa din cauza problemelor financiare. Astfel, la Austin au participat doar 18 piloţi, o situaţie nemaiîntâlnită din 2005, de la Monaco Grand Prix.

Sursa: Mediafax

Mai multe articole despre:
Formula 1