MENIU

Manchester United a câștigat Europa League, după victoria cu 2-0 în fața lui Ajax

Mourinho

Finala Europa League. Manchester United a câștigat trofeul Europa League după ce a învins pe Ajax Amsterdam cu 2-0 la Stockholm, după golurile reușite de Pogba și Mkhitaryan. Bucuria englezilor este umbrită, însă, de tragedia recentă care a lovit Marea Britanie, la concertul Ariana Grande de la Manchester Arena.

Finala Europa League. Manchester United câștigă singurul trofeu care îi lipsea din palmares și își câștigă dreptul de a juca în Champions League în sezonul viitor.

Echipa lui Jose Mourinho a învins fără emoții pe Ajax Amsterdam cu 2-0 la Stockholm, după golurile reușite de Pogba și Mkhitaryan.

Manchester United începe excelent repriza a doua și conduce cu 2-0, după golul cu capul reușit Mkhitaryan din careul de 6 metri.

Min 36, ocazie Ajax. Patrundere fantastica a lui Traore pe partea dreapta, e oprit abia in 6 metri!!!

Finala Europa League. În minutul 18, Manchester deschide scorul. Pogba șutează de la marginea careului, mingea e deviata de un fundas si intra in poarta!

Finala Europa League. Ocazie pentru Manchester United în prima fază a meciului! Pogba e aproape să reia in poarta dupa o iesire gresita a portarului!

Finala Europa League. Cele două echipe au ajuns în ultimul act cu mari emoţii, având parte fiecare de un final de partidă incendiar. Ajax Amsterdam s-a calificat, deşi a fost învinsă în deplasare de Olympique Lyon, cu scorul de 1-3 (1-2), în manşa a doua a semifinalelor.

Ajax: Onana - Veltman, D. Sanchez, M. de Ligt, Riedewald - Klaasen, Schoene, Ziyech - B. Traore, Dolberg, Younes.
Rezerve: D. Boer, Tete, Westermann, F. de Jong, D. van de Beek, J. Kluivert, D. Neres.
Antrenor: Peter Bosz.

Manchester United: Romero - Valencia, Smalling, Blind, Darmian - Fellaini, A. Herrara, Pogba - Mata, Rashford, Mkhitaryan.
Rezerve: De Gea, P. Jones, Rooney, Martial, Lingard, Carrick, Fosu-Mensah.
Antrenor: Jose Mourinho.

Fostul internațional român Cristian Chivu va îndeplini rolul de observator tehnic din partea UEFA la finala Europa League, dintre Manchester United și Ajax Amsterdam, programată în această seară la Stochkolm. 

"Ca un fundaș puternic, Chivu a urcat înălțimi considerabile. În acest sezon, UEFA i-a oferit șansa de a-și spori și mai mult cunoștințele despre joc, lucrând ca observator tehnic. Prima sa campanie în acest nou rol culminează cu ocuparea unui scaun de observator la finala de miercuri a UEFA Europa League", se precizează într-un material publicat pe site-ul UEFA.