MENIU

FINALA EURO 2016. Zeci de persoane au fost reţinute în Paris

Probleme de securitate în Franţa la EURO 2016

FINALA EURO 2016. Cel puțin 50 de persoane au fost reținute duminică, în Franța, cu ocazia finalei EURO 2016, în special în apropierea fan-zonei pariziene, în urma confruntărilor dintre suporteri și forțele de ordine, a anunțat prefectura de poliție din Paris.

Incidentele din zona Turnului Eiffel au izbucnit după ce suporterii au încercat să intre în fan-zone, închis începând cu ora locală 19,00, după ce s-a umplut până la refuz (peste 90.000 de fani).

Unii dintre ei au aruncat cu diverse obiecte, au dat foc unor pubele și scutere, precum și unei mașini. Forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a restabili ordinea, informează AFP.

Potrivit poliției, mai multe mașini aflate în trafic au fost atacate de suporterii nemulțumiți. În panică, șoferul unuia dintre aceste vehicule a lovit două persoane, una dintre ele fiind spitalizată.

Situația s-a calmat ulterior în sectorul Turnului Eiffel, însă suporterii, în special cei portughezi, au sărbătorit pe parcursul nopții victoria echipei lor, pe bulevardul Champs-Elysees, atmosfera fiind în cea mai mare parte festivă, deși au fost înregistrate și două vitrine sparte, a precizat prefectura de poliție pariziană.

Mai multe articole despre:
suporteri reţineri FINALA EURO 2016