MENIU

FIFA a retras de pe rețelele de socializare o hartă a Rusiei fără Crimeea

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a retras miercuri, de pe rețelele de socializare, o hartă a Rusiei pe care nu figura Crimeea, regiune anexată de Moscova în 2014, pentru a evita "orice neînțelegere".

"Harta a fost ștearsă pentru a evita orice neînțelegere", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forul fotbalistic mondial.

Tweet-ul FIFA arăta orașele gazdă ale Cupei Confederațiilor din 2017, cu 500 de zile înaintea debutului competiției, un fel de repetiție generală în vederea Cupei Mondiale pe care Rusia o va găzdui în 2018, conform Agerpres.

Pe harta respectivă nu apare, însă, Crimeea, regiune pe care Ucraina dorește să o recupereze.

"Nu este nevoie să insistăm asupra subiectului. Nu este important", a reacționat ministrul lui al Sportului, Vitali Mutko, citat de agenția R-Sport.

În octombrie 2014, FIFA și-a cerut scuze pentru difuzarea unei hărți care includea Crimeea în Rusia, cu ocazia prezentării logo-ului oficial al Cupei Mondiale 2018.

Utilizarea acestei hărți, în timp ce comunitatea internațională nu recunoaște atașarea Crimeei, o regiune a Ucrainei, de către Rusia, a provocat numeroase reacții, în special la Kiev și Moscova.

Mai multe articole despre:
FIFA Rusia