MENIU

Federația Română de Handbal și Liga Profesionistă de Fotbal au semnat un parteneriat

Gino Iorgulescu

Federația Română de Handbal și Liga Profesionistă de Fotbal au semnat un parteneriat strategic de colaborare, cu ocazia super-meciului România - Norvegia de la Cluj, din preliminariile Campionatului European de handbal feminin, precizează FRH într-un comunicat remis marți AGERPRES.

Cele două foruri vor colabora la organizarea evenimentelor și vor să pună bazele unei Asociații intitulate ''Renașterea Sportului Profesionist Românesc'', la care să adere pe viitor și alte federații puternice. Președintele FRH, Alexandru Dedu, speră ca cele două foruri să aibă un cuvânt greu de spus în fața politicienilor și să lucreze împreună la o legislație mai bună pentru sportul românesc.

"Acest parteneriat este o normalitate și o intenție foarte clară de a spune foarte răspicat că sportul de performanță se face numai într-un mod profesionist și este obligația noastră să găsim cadrul prin care putem legifera acest lucru. Ne dorim să aducem alături de noi și LPF și alte federații de jocuri sportive pentru a putea schimba împreună legislația în domeniul sportiv", a declarat Alexandru Dedu.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, le-a vizitat zilele trecute pe handbaliste, la Cluj, le-a oferit flori și le-a urat noroc pentru turneul preolimpic din Danemarca. Încurajat de numărul mare de fani care vin la partidele de handbal din ultima perioadă, oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal vrea să importe modelul și pe stadioanele din țară.

"Este în primul rând un mesaj de unitate și, în momentul în care vom avea nevoie de o luare de poziție, o vom face în comun. Din păcate, politicienii au lăsat puțin sportul la coada priorităților și vrem să le transmitem răspicat că sportul este unul din cele mai importante domenii pentru o națiune. Am rămas impresionat de infrastructura de la Cluj, cei de aici au înțeles rolul sportului în societate și trebuie să importam modelul și în alte orașe", a spus Justin Ștefan.

Mai multe articole despre:
LPF FRH