MENIU

FCSB aniversează câștigarea Supercupei Europei de către Steaua!

Clubul FCSB a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la câștigarea Supercupei Europei de către Steaua București. În instanță, conflictul identitar dintre FCSB și CSA Steaua continuă.

Pe 24 februarie 1987, echipa antrenată de către Anghel Iordănescu învingea Dinamo Kiev cu scorul de 1-0. Gică Hagi a înscris în minutul 44. Steaua era deținătoarea Cupei Campionilor Europeni.

„Ziua de 24 februarie reprezintă, la fel ca și cea de 7 mai, o dată istorică pentru Campioana României.

Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental și adăuga în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, și Super Cupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dinamo Kiev, într-o partidă câștigată cu 1-0.”

Vezi pe realitateasportiva.net mesajul integral al celor de la FCSB cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la câștigarea Supercupei Europei de către Steaua București.

 

Deocamdată, CSA Steaua nu a postat niciun mesaj cu ocazia acestui eveniment.

Iată cele două echipe care s-au înfruntat pe stadionul Louis II din Monaco:

 

Steaua: Dumitru Stângaciu – Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan, Tudorel Stoica, László Bölöni, Gheorghe Hagi –  Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă. (antrenor: Anghel Iordănescu)
Schimbări: Mihail Majearu în locul lui Lăcătuş, Gavrilă Balint în locul lui Hagi.

 

Dinamo Kiev: Viktor Chanov – Volodymyr Bessonov, Vasiliy Rats, Oleg Kuznetsov, Sergei Pavlovich Baltacha – Andriy Bal, Pavel Yakovenko, Alexei Mikhailichenko, Aleksandr Zavarov – Igor Belanov, Oleg Blokhin. (antrenor: Valeri Lobanovski)


Mai multe articole despre:
Steaua aniversare Supercupa României fcsb