MENIU

EURO 2016. Rareş Bogdan, corespondenţă de la Paris: Este o premieră să fie atât de mulţi români

Echipele Franței și României dispută, vineri, de la ora 22,00 (ora României), meciul inaugural al Campionatului European din Hexagon, EURO 2016, pe Stade de France din Saint-Denis.

UPDATE, ORA 20: Sunt 20.000 de români pe stadion. Sunt 4 filtre de control. Sunt zeci de mii de soldaţi. Sunt mulţi copii cu părinţi.

Accesul se face destul de uşor. Circulaţia din Paris a fost complet dată peste, mai ales din cauza grevei trenurilor. TGV nu a ajuns.
Nu am luat băieţelul la meci. Dar după toată nebunia, era complicat pentru el la 4 ani şi jumătate.

UPDATE, ORA 18: A fost o atmosferă uluitoare în centrul Parisului. Toată zona era plină de tricouri galbene, de steaguri ale României.

Francezii nu se mai vedeau, de ai noştri veniţi din România. Mulţi români veniţi din Germania, Spania, Italia veniţi cu trenul. Este grevă la trenuri. Ne pregătim de o nouă grevă a gunoierilor. 

Plus personalul de la aeroportul Charles De Gaulle, pe de o parte este sărbătoarea Fotbalului, pe de altă parte cei care continuă lupta împotriva Guvernului din Franţa.

Eu m-am bucurat de atmosfera românească. Este o premieră să fie atât de mulţi români. 

 

 

UPDATE: Rareş Bogdan a intervenit telefonic în emisiunea Emmei Zeicescu, în care a vorbit despre atmosfera din Paris înainte de meciul Franţa-Romania, ora 22.00, din deschiderea lui EURO 2016.

"Tot ce inseamna centrul Parisului e plin de romani. Stau la terasa câteva sute de romani pe Champs Elysees. E o atmosfera frumoasa. 12 pagini din L'Equipe sunt despre Franta, de Romania numai 3 randuri la subsol. Sper sa facem o figura onorabila, fiind primul meci.

Echipa Frantei este in top 3 cotata sa castige acest CE. Eu nu sunt specialist in fotbal. Ma intereseaza mai mult de ce au venit romanii la meci, sa stau de vorba cu francezii. Ei spun ca vor bate de la 3-0 in sus. Romanii sunt increzatori.

Am in buzunar 10 bilete din care sunt ocupate 6,7, pentru ca unii si-au anulat de teama. Sunt foarte multi care stiu ca e greu sa se intample ceva. E prima data cand am vazut armata pe strazi. Parca eram in Afganistan sau in Irak. Zona Saint Denis e tulbure, e un cartier gri al Parisului. Ce se poate intampla, se poate intampla in afara stadionului. Eu cred sau sper pentru ce inseamna Europa sa nu se intample nimic azi. Vor fi 10-12.000 de romani pe stadion, intr-o mare albastra.

Am vazut si la Zurich in urma cu 8 ani ca am facut faţă", a spus Rareş Bogdan.

Realizatorul Realitatea TV Rareş Bogdan s-a deplasat special la Paris pentru meciul inaugural al turneului EURO 2016. Omul de televiziune a făcut o vizită stadionului Stade de France încă de vineri, pentru a lua pulsul competiţiei.

Un alt spectator special al meciului România - Franţa va fi premierul Dacian Cioloş.

România nu a mai participat la un turneu final major din 2008, când nu trecea de faza grupelor la Europeanul din Elveția și Austria, după un 0-0 la debut cu Franța (9 iunie).

În urmă cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franța se impunea cu scorul de 1-0 în fața României, la EURO 1996, iar tricolorii nu au trecut nici de această dată de faza grupelor.

Turneul final din Franța se desfășoară și sub spectrul grevelor, dar și al temerilor legate de securitate, riscul unor atentate determinând autoritățile să interzică vizionarea meciurilor la terase în Hexagon.

Mai multe articole despre:
România EURO 2016 Rareş Bogdan