MENIU

EURO 2016. Cu cine ţine Clotilde Armand diseară: cu ROMÂNIA sau cu FRANŢA?

EURO 2016. Clotilde Armand, candidata Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria sectorului 1 din Bucureşti, a postat pe Facebook un mesaj inedit înainte de meciul ROMÂNIA - FRANŢA, din deschiderea EURO 2016.

EURO 2016. ROMÂNIA - FRANŢA. Într-un mesaj video publicat pe reţeaua de socializare, Clotilde Armand a mărturisit că la meciul ROMÂNIA - FRANŢA ţine cu ţara care a "adoptat-o", şi nu cu ţara natală.

"Am uitat să vă spun: sunt extrem de fericită că am fost aleasă în România! Sunt aleasă de două ori - Consiliul Local şi Consiliul General - şi sunt extrem de fericită! Astăzi avem nevoie, noi românii, de o victorie, să ne bucurăm! Avem nevoie să fim fericiţi! Cu meciul care va fi, eu ţin, evident, cu România - sunt aleasă în România, nu în Franţa. Hai, tricolorii! Hai, România! Hai!", a transmis Clotilde Armand înainte de debutul EURO 2016.

 EURO 2016 debutează vineri, 10 iunie, de la ora 22:00, cu partida ROMÂNIA - FRANŢA. Până acum, Franţa şi România s-au întâlnit de 15 ori, iar palmaresul este favorabil naţionalei antrenate de Didier Deschamps. Franţa are 7 victorii, a pierdut 3 meciuri, iar celelalte 5 dispute s-au terminat la egalitate.

Ultimele întâlniri directe între ROMÂNIA şi FRANŢA au avut loc în toamna lui 2010 şi 2011. Pe 9 octombrie 2010, pe Stade de France, acelaşi stadion pe care se joacă şi vineri seara, la EURO 2016, a fost nevoie de intervenţia arbitrilor, care au validat un gol din ofsaid marcat de Remy, pentru ca Franţa să deschidă scorul în minutul 83.

Săpunaru a lovit bara pentru România, dar scorul final a fost stabilit de Gourcuff în al treilea minut de prelungiri: 2-0. În returul de la Bucureşti, pe 6 septembrie 2011, ocazie cu care s-a inaugurat Arena Naţională, România a remizat cu Franţa, scor 0-0.