MENIU

EURO 2016 ar putea fi anulat sau amânat? Reacţia oficialilor

<p>EURO 2016</p>

Prim-ministrul francez Manuel Valls a respins miercuri cu fermitate posibilitatea anulării Campionatului European de fotbal din această vară (10 iunie - 10 iulie), la care urmează să participe și selecționata României, considerând că acest lucru ar reprezenta "o înfrângere" pentru democrație și, totodată, "o victorie" a teroriștilor.

"Nu, ar fi ca o înfrângere, ca și cum am oferi o victorie teroriștilor. Este nevoie de aceste manifestări sportive. Condiția este ca ele să se poată desfășura în cele mai bune condiții", a subliniat Valls într-un interviu acordat postului de radio Europe 1, răspunzând întrebării unei ascultătoare, referitoare la oportunitatea menținerii EURO 2016 în contextul actual legat de terorism, scrie Agerpres.ro.

Prin organizarea Conferinței internaționale asupra climei, care a avut loc la finele anului trecut, Franța a "demonstrat" că poate "găzdui mari manifestări". "Și vom continua să facem această demonstrație", a continuat Manuel Valls.

Secretarul de stat pentru Sport, Thierry Braillard, a asigurat la rândul său, miercuri, că EURO 2016 "nu va fi amânat sau anulat".

"Am repetat de mai multe luni, amenințarea teroristă a fost încorporată în reflecțiile noastre încă de la început", iar "anularea sau amânarea Campionatului European de fotbal ar fi ca și cum s-ar da dreptate acestor lași", a subliniat ministrul, într-un interviu acordat ziarului sportiv L'Equipe.

Mai multe articole despre:
fotbal sport EURO 2016 Manuel Valls premier Franta