MENIU

Echipa feminină de spadă a României va lupta pentru aur la Mondialele de scrimă

Echipa feminină de spadă a României va lupta pentru medaliile de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Moscova, după ce a învins în semifinale Ucraina, cu scorul de 27-24.

Tricolorele Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au obținut o victorie in extremis, după ce Gherman a întrecut-o pe Iana Șemiakina în ''minutul de aur''.

În primul duel, Gherman și Olena Krivițka au terminat la egalitate, 4-4, apoi Șemiakina a trecut la limită de Ana Brânză (4-3), Simona Pop a adus România în avantaj după meciul cu Anfisa Pocikalova (2-0), dar apoi Ana Brânză a cedat în meciul cu Krivițka (1-3), scorul devenind 11-10 pentru Ucraina. Pocikalova și Gherman au terminat nedecis, 4-4, nici Pop și Șemiakina nu au reușit să se departajeze, dar Ana-Maria Brânză a restabilit egalitatea (20-20), după ce a învins-o pe Pocikalova. Diferența a fost făcută în ultimul releu, între Simona Gherman și Iana Șemiakina, campioana olimpică en titre, românca impunându-se cu 7-4, scorul final fiind de 27-24.

În finala de sâmbătă, la ora 18,00, România va înfrunta China, victorioasă cu 35-29 în fața Franței.